Suiran Hotel

Authentieke Japanse luxe en uitzicht over de Hozugawa-rivier in historisch Kyoto.

Suiran Hotel

Authentieke Japanse luxe en uitzicht over de Hozugawa-rivier in historisch Kyoto.

Suiran Hotel

Fusion hotel aan de Hozugawa-rivier

De aanlooproute en toegangspoort van het Suiran Hotel doen vermoeden dat dit een traditionele ryokan is. Historische gebouwen – waaronder een voormalig zomerverblijf daterend uit 1899 – hebben inderdaad lange tijd dienst gedaan als ryokan voor hoogwaardigheidsbekleders. In recente jaren zijn de gebouwen fraai gerestaureerd en gemoderniseerd tot een luxe, eigentijds hotel. Veel originele elementen bleven behouden, en dragen bij tot het authentieke karakter van Suiran Hotel.

De fusion-stijl vindt u eveneens terug in de kamers en suites. U heeft de keuze uit een strakke vormgeving met subtiele kleuraccenten, of een nagenoeg traditioneel interieur, inclusief tatami-matten en papieren shoji schuifpanelen. Het comfort van de zetels en bedden is echter aangepast aan westerse normen, zodat u hier ‘the best of both worlds’ kan genieten. 

De ligging aan de Hozugawa-rivier is bijzonder pittoresk. U bevindt zich aan de rand van de stad, maar de cultuur van Kyoto ligt ook hier binnen handbereik. Zo bent u slechts enkele minuten verwijderd van de prachtige Tenryu-ji tempel, één van de 17 sites in Kyoto die zijn uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Zó eenvoudig kan uw verkenning van deze cultuurstad beginnen!

Tips & tops van Suiran Hotel:

  • 39 kamers en suites in verschillende klassen, verdeeld over drie verdiepingen. Zeventien luxe suites beschikken over een privé-onsen in de open lucht, gevuld met heerlijk warm water afkomstig van natuurlijke bronnen van Arashiyama.  
  • De meeste kamers bieden een riant uitzicht over de rivier en de Arashiyama-heuvels, en enkele kamers beschikken over een besloten privé zentuin.
  • Restaurant Kyo-Suiran biedt een bijzonder karaktervol décor, met veel houten ornamenten en originele houtblokprenten. Hier kunt u genieten van de klassiek Japanse keuken, zoals teppanyaki-gerechten. Voor de jongste gasten is er een speciaal Europees kindermenu.
  • Proef hier een exclusieve cocktail, zoals de Sagano: een mix van frisse yuzu en shiso met het rokerige aroma van in Japans-eikenhouten vaten gerijpte whisky.
  • Voor kleinere gerechten kunt u terecht in het Saryo Hassui Café, in het gebouw dat de vorige eeuw frequent bezocht werd door dichters en schrijvers.
  • Vanaf het hotel kunt u heerlijk wandelen of fietsen. Verschillende parken liggen net naast Suiran Hotel, en bieden mooie panorama’s over de rivier. Via de parken bereikt u de befaamde Bamboo Groves. Voor een meer ontspannen uitje kunt u ook in een riksja stappen!
  • De locatie aan de rand van de stad is bovendien een gunstig uitgangspunt voor de Sagano Scenic Railway, een boottocht door de Arashiyama-vallei, of een citytour per boot. 

Rondreizen Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Foto’s Suiran Hotel