Britse eilanden

Waar natuur en tradities samenkomen

Britse eilanden

Vol natuur en tradities

De Britse eilanden hebben iets magisch. Ze trekken ons aan door hun geïsoleerde ligging en geven het gevoel even alleen op de wereld te zijn, ver weg van alle dagelijkse hectiek. De eilanden verspreid over het Verenigd Koninkrijk zijn het ontdekken meer dan waard.

De Hebriden

Wanneer u aankomt op de Hebriden zult u ontdekken dat ieder eiland zijn eigen karakter heeft. In de Buiten-Hebriden ervaart u een totaal andere wereld. De bewoners hechten sterk aan traditie en een groot deel spreekt Gaelic. Hier vindt u mysterieuze staande stenen op het eiland Lewis, ontdekt u het maanlandschap van Harris en kajakt u in het kristalheldere water rond Barra. Terwijl u in de Binnen-Hebriden op Islay werkende whiskydistilleerderijen vindt, indrukwekkende zeearenden spot op Mull en u verwondert over de ongerepte schoonheid van Jura. Eén van onze favoriete eilanden is Isle of Skye met adembenemende uitzichten en zijn vriendelijke bevolking. Maak kennis met de bewogen geschiedenis van de clans en bezoek enkele van de eeuwenoude ruïnes en kastelen.

Shetland Eilanden

Gelegen tussen Schotland en Noorwegen bevinden zich de afgelegen Shetland Eilanden. Ongerepte ruige kusten, glinsterende fjorden en met heide begroeide veengronden mengen zich met torenhoge kliffen en monumentale rotsformaties op de ca. 100 eilanden die samen deze archipel vormen. Ga op zoek naar het unieke culturele erfgoed op één van de 15 bewoonde eilanden en stap in een landschap die nergens anders ter wereld voorkomt.

Orkney Eilanden

De Orkney eilanden hebben een sterke eigen identiteit door hun Noorse invloeden, rijke geschiedenis en unieke cultuur. Veel sporen uit vervlogen tijden zijn nog terug te vinden, zoals de mystieke steencirkel van Stone of Stennes en de oude nederzetting van Skara Brae. Langs de kilometers lange kust ziet u ruige kliffen, diepe grotten, maar ook prachtige witte zandstranden die bijna Caribisch aandoen. De fauna van Orkney is bijzonder en biedt plaats aan papegaaiduikers, noordse stormvogels en zeldzame vogels en is één van de drukste vliegroutes voor migrerende vogels. In de wateren leven potvissen, dolfijnen, walvissen en andere onderwaterschepsels. Ook is het Noorderlicht hier te aanschouwen.

Isle of Man

In de Ierse zee ligt Isle of Man. Dit eiland is gezegend met ruige kliffen en prachtige baaien. Het heuvelachtige binnenland nodigt uit om lange zwerftochten te maken of per mountainbike te verkennen. Ooit behoorde dit eiland toe aan de Vikingen. Er is dan ook veel historie uit deze tijd terug te vinden in musea en archeologische opgravingen die een zeker bezoek waard zijn. Breng ook een bezoek aan het natuurreservaat en vogelobservatorium op het naburige eilandje Calf of Man. Diverse roofvogels vinden hier hun habitat.

Scilly Eilanden

De Scilly eilandengroep in de Atlantische Oceaan voor de kust van Cornwall, bestaat uit verschillende eilanden met schitterende landschappen in een prettig mild klimaat. Omdat het nooit vriest vindt u hier subtropische planten die zorgen voor een bijna tropische sfeer. Een bezoek aan Tresco Abbey Gardens mag dan ook niet ontbreken. Naast mooie stranden in duinachtige gebieden vindt u ook grillige kusten en mooie lagunes. Al wandelend doorkruist u heidevelden, boerenland en bossen. De veelal rotsachtige eilanden zijn de leefomgeving van vele vogelsoorten zoals papegaaiduikers en steenkraaien en in de zee rondom de eilanden zwemmen dolfijnen en zeehonden. De natuur heeft een beschermende status van Area of Outstanding Natural Beauty. Dit eiland is een goed bewaard geheim.

Arran Island

Het Schotse Arran Island is een bestemming ver weg van de bewoonde wereld. Met zijn schitterende altijd veranderende kustlijn, afgelegen stranden, prachtige bossen en binnenland met dramatische bergen kunt u dagenlange wandeltochten maken of simpelweg genieten van de mooie landschappen. Maak een korte wandeling naar de mysterieuze steencirkels uit de bronstijd of bezoek Brodic Castle met zijn prachtige landgoed en collectie rododendrons die internationaal bekend zijn. Bent u op zoek naar meer avontuur, ga dan zeekajakken, rotsklimmen of maak een wandeling door de natuurlijke waterstroom (gorge walking). Sta op de top van de berg Goatfell en spot herten, rode eekhoorns en steenarenden. Aan de kust treft u otters, zeehonden of reuzenhaaien. Na al deze activiteiten geniet u van een overdaad aan heerlijke lokale gerechten en drinkt u een glas whisky of Arran Gold tijdens een cultureel festival.

Kanaaleilanden

Guernsey, Jersey, Herm, Sark en Alderney vormen samen de Kanaaleilanden. Ieder eiland heeft zijn eigen identiteit en door de ligging nabij Frankrijk ook veel Franse invloeden. Dankzij het milde klimaat gedijen subtropische plantensoorten goed. De prachtige kustlijn, Franse eetcultuur en Engelse beleefdheid hebben een grote aantrekkingskracht op reizigers. Overal op de eilanden vindt u schitterende landschappen die de Kanaaleilanden zo geliefd maken om te wandelen en te fietsen. Bekijk Moulin Huet Bay, zo schilderachtig dat het door Renoir is vastgelegd. Mysteries uit de prehistorie vindt u in Sark Henge, de tegenhanger van Stone Henge. Maak een boottocht en ontdek walvissen en dolfijnen spotten of ga op zoek naar papegaaiduikers en andere vogelsoorten.

Rondreizen door Verenigd Koninkrijk

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

FOTO'S

Top accommodaties in  Britse eilanden 

Isle of Eriska

Magische belevingen op Schots privé eiland

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top