Share

Buenos Aires

Het Parijs van het zuiden

Buenos Aires is wellicht de meest fascinerende stad van Latijns-Amerika. Swingend, levendig en een mooie mix van authentiek en modern. Dankzij talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, restaurants en de kosmopolitische bevolking, staat Buenos Aires ook als het Parijs van het zuiden bekend.

De stad is opgebouwd uit barrios (stadswijken) waaronder het Microcentro, het stadscentrum en zenuwcentrum van de Argentijnse zakenwereld met het regeringsgebouw, de Casa Rosada. De beroemde barrio La Boca is gelegen aan de oude haven, met zijn kleurrijke van hout en golfplaat gemaakte huizen. In de tangobarrio San Telmo, een oude 19-eeuwse stadswijk vindt op zondag de antiekmarkt plaats; heel gezellig met veel tangomuziek en –dans op straat. Het havengebied rond Puerto Madero is een prachtig voorbeeld van een urbaan renovatieproject; het kleine 'Manhattan' toont hoogstandjes van moderne Argentijnse en Spaanse architecten. De wijk ligt vlakbij het Reserva Ecologica, een natuurpark midden in de stad, waar de porteños op adem komen. Bezoek ook de meest exclusieve wijk van de stad, La Recoleta. De architectuur weerspiegelt de rijkdom van de vroeg 20-eeuwse Argentijnse aristocratie. En wandel door de wijk Palermo met zijn vele parken en hippe restaurants en winkels.

Inspiratie voor Argentinië

 • Lisbeth Sorensen & Stefan Willems

  Wat een mooi land. Boven verwachting!

  Meer informatie
 • Ronald, Linda, Ismay en Timo Cohen

  Memories for a lifetime!

  Meer informatie
 • Mariëlle Vroemen en Rob de Wolff

  We hebben zoveel positieve ervaringen opgedaan en zulke fijne mensen mogen ontmoeten. De natuur van Argentinië is in één woord geweldig…

  Meer informatie
 • Petra de Jong

  Wat een geweldig mooie natuur kent dit land!

  Meer informatie
 • Guus en Veronika Quaedvlieg

  Iguazu was voor ons het hoogtepunt. Fan-tas-tisch!

  Meer informatie
 • Marielle Henzen

  Wat is Patagonië prachtig en Buenos Aires bruisend (vooral de wijk Palermo!).

  Meer informatie
 • Suzy & Philip Menten - Koekelbergh

  Wat hebben we genoten, wat een ervaring...

  Meer informatie
sluiten