Share

Salta en omgeving

De Trein naar de Wolken

In het noordwesten van Argentinië ligt Salta ‘la Linda' met haar indrukwekkende koloniale gebouwen. Het is het vertrekpunt van de bekende Tren a las Nubes. De Trein naar de Wolken is zo genoemd omdat dit treintraject flink de hoogte ingaat en er vaak wolken hangen op het traject van bruggen en hellingen waar de trein overheen gaat. Wist u dat de route ook met de auto te volgen is?

De regio rondom de stad biedt zowel natuurschoon als authentieke cultuur. Ten noorden van Salta liggen de zoutvlakten Salinas Grandes in een desolaat landschap, een fantastisch decor, en de spectaculaire Humahuacakloof met nog zeer authentieke Indiaanse nederzettingen. De grillig gevormde bergen langs de route veranderen constant van kleur, van crème-wit tot dieprood. 

Een mooie, afwisselende reis zuidwaarts door de Quebrada de las Conchas vallei brengt u in het wijngebied rond Cafayate dat bekend staat om de witte Torrontès wijn. Hier krijgt u de smaak van het Argentijnse leven echt te pakken; het Bourgondische leven aan de voet van de Andes! Een heerlijke plek om even bij te komen om vervolgens over de beroemde ruta 40 naar het charmante koloniale Molinos en Cachi af te reizen. 

Inspiratie voor Argentinië

 • Mariëlle Vroemen en Rob de Wolff

  We hebben zoveel positieve ervaringen opgedaan en zulke fijne mensen mogen ontmoeten. De natuur van Argentinië is in één woord geweldig…

  Meer informatie
 • Petra de Jong

  Wat een geweldig mooie natuur kent dit land!

  Meer informatie
 • Guus en Veronika Quaedvlieg

  Iguazu was voor ons het hoogtepunt. Fan-tas-tisch!

  Meer informatie
sluiten