Per huurauto van Mendoza naar Salta

Over de Ruta 40 van Mendoza naar Salta (of andersom)

Federico Garcia

Per huurauto van Mendoza naar Salta

Over de Ruta 40 van Mendoza naar Salta (of andersom)

Federico Garcia

Per huurauto van Mendoza naar Salta

De wereldberoemde Ruta 40

Een spectaculaire rondreis per huurauto voor wie de Andes en de indrukwekkende leegte van de binnenlanden op zijn eigen tempo wil leren kennen! De wereldberoemde wijnstreek van Mendoza is het ontspannen begin- of eindpunt. Tijdens de trip volgt u een deel van de legendarische ruta 40, ‘s werelds langste weg. Bezoek onderweg de diepe canyon van nationaal park Talampaya en rij met de eigen huurauto door provinciaal park Ischigualasto (Maanvallei); u waant zich echt op een andere planeet! De route van Cafayate via koloniaal Cachi naar Salta (of andersom) is spectaculair, afwisselend en adembenemend mooi en staat met stip op nummer één van onze rondreizen per huurauto.

Tips & Tops Per huurauto van Mendoza naar Salta:

  • Wanneer u in de maand maart in Mendoza verblijft, kunt u deel uit maken van de oogstfeesten.
  • Combineer Mendoza met het wijngebied Colchagua Vallei en Santiago in Chili. U steekt dan van Mendoza over de Andes heen langs de Aconcagua (hoogste top van Zuid-Amerika!) naar Santiago de Chile.
  • Deze reis kan goed worden gecombineerd met de Atacama woestijn in Chili (zie bijvoorbeeld Het Noorden Deluxe). U steekt dan van Salta over de hoge spectaculaire passen van de Andes door naar San Pedro de Atacama in Chili.
  • U kunt vanuit Salta ook verder naar het noorden rijden en de Humahuacakloof met haar lokale dorpjes verkennen.
  • Breid uw verblijf uit met heerlijke gastronomische verwennerij in een van de wijnhuizen rondom Mendoza, we raden de topper Cavas Wine Lodge aan.
  • Kijkt u eens ook naar onze andere aanbevolen accommodaties: Patios de Cafayate, Hacienda de Molinos, Merced del Alto in Cachi en Hotel Legado Mitico – Salta.
  • Deze reis kunnen wij aanbieden in verschillende accommodatie categorieën.

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1 Aankomst in Mendoza
2-5 Self drive naar het noorden via provinciaal park Ischigualasto (Vallei van de Maan) en nationaal park Talampaya (rode bergen)
6-7 Selfdrive naar Cafayate – bekend om de witte wijn van de Torrontès druif, vergeet ook niet de prachtige quebrada de las Conchas te bezoeken (langs de weg richting Salta)
8-9 Via ruta 40 naar koloniaal Molinos, Cachi en nationaal park los Cardones (met enorme cactussen) naar Salta
10-11 Verblijf in koloniaal Salta of op een finca buiten de stad

Hoogtepunten voor deze reis

Inspiratie reizen voor Argentinië