Share

Tayrona en de Sierra Nevada de Santa Marta

Regenwoud in Colombia

Tayrona nationaal park is zonder twijfel hét Caraïbische natuurparadijs van Colombia en één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Amerika. Het beschermt een ongerept regenwoud dat zich langs de Caraïbische kust uitstrekt en dat tal van wandelmogelijkheden en ontspanning biedt. Verschillende natuurpaden lopen door het woud en verbinden de exotische baaien. Geniet van goudgele stranden met palmbomen. Op de paden in het woud kunt u het rijke dierenleven van het park observeren en enkele baaien bieden uitstekende snorkelmogelijkheden.

Archeologische site El Pueblito

In dit gebied ontstond de Tayrona cultuur waar nog enkele archeologische sites van te bezoeken zijn, de belangrijkste El Pueblito.
Het park ligt aan de voet van de Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ter wereld. Dit deels met regen- en nevelwoud begroeide gebergte is het thuisland van de Kogi indianen, de directe afstammelingen van de Tayrona. U vindt hier de meest tot de verbeelding sprekende archeologische site van Colombia, Ciudad Perdida, de verloren stad. De stevige trek naar de site staat, naast onder meer de Inca Trail, bekend als een van dé klassieke trektochten in Zuid-Amerika.

Bekijk accommodaties bij deze bestemming

Inspiratie voor Colombia

  • De heer N.F. Hessels

    Wij hebben echt enorm genoten. Wat een prachtig land, aardige mensen, mooie hotels en lekker eten.

    Meer informatie
  • Jurgy Bohez

    Colombia is tussen al onze reizen zeker en vast de grootste en aangenaamste verrassing!

    Meer informatie
sluiten