Tayrona en de Sierra Nevada de Santa Marta

Ongerept regenwoud langs de Caraïbische kust

Tayrona en de Sierra Nevada de Santa Marta

Ongerept regenwoud langs de Caraïbische kust

Tayrona en de Sierra Nevada de Santa Marta

Regenwoud in Colombia

Tayrona nationaal park is zonder twijfel hét Caraïbische natuurparadijs van Colombia en één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Amerika. Het beschermt een ongerept regenwoud dat zich langs de Caraïbische kust uitstrekt en dat tal van wandelmogelijkheden en ontspanning biedt. Verschillende natuurpaden lopen door het woud en verbinden de exotische baaien. Geniet van goudgele stranden met palmbomen. Op de paden in het woud kunt u het rijke dierenleven van het park observeren en enkele baaien bieden uitstekende snorkelmogelijkheden.

Archeologische site El Pueblito

In dit gebied ontstond de Tayrona cultuur waar nog enkele archeologische sites van te bezoeken zijn, de belangrijkste El Pueblito.
Het park ligt aan de voet van de Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ter wereld. Dit deels met regen- en nevelwoud begroeide gebergte is het thuisland van de Kogi indianen, de directe afstammelingen van de Tayrona. U vindt hier de meest tot de verbeelding sprekende archeologische site van Colombia, Ciudad Perdida, de verloren stad. De stevige trek naar de site staat, naast onder meer de Inca Trail, bekend als een van dé klassieke trektochten in Zuid-Amerika.

Rondreizen Colombia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Tayrona en de Sierra Nevada de Santa Marta

Inspiratie reizen voor Tayrona en de Sierra Nevada de Santa Marta