Tayrona en de Sierra Nevada de Santa Marta

Ongerept regenwoud langs de Caraïbische kust

Tayrona en de Sierra Nevada de Santa Marta

Regenwoud in Colombia

Tayrona nationaal park is zonder twijfel hét Caraïbische natuurparadijs van Colombia en één van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Amerika. Het beschermt een ongerept regenwoud dat zich langs de Caraïbische kust uitstrekt en dat tal van wandelmogelijkheden en ontspanning biedt. Verschillende natuurpaden lopen door het woud en verbinden de exotische baaien. Geniet van goudgele stranden met palmbomen. Op de paden in het woud kunt u het rijke dierenleven van het park observeren en enkele baaien bieden uitstekende snorkelmogelijkheden.

Archeologische site El Pueblito

In dit gebied ontstond de Tayrona cultuur waar nog enkele archeologische sites van te bezoeken zijn, de belangrijkste El Pueblito.
Het park ligt aan de voet van de Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ter wereld. Dit deels met regen- en nevelwoud begroeide gebergte is het thuisland van de Kogi indianen, de directe afstammelingen van de Tayrona. U vindt hier de meest tot de verbeelding sprekende archeologische site van Colombia, Ciudad Perdida, de verloren stad. De stevige trek naar de site staat, naast onder meer de Inca Trail, bekend als een van dé klassieke trektochten in Zuid-Amerika.

Rondreizen door Colombia

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Tayrona en de Sierra Nevada de Santa Marta 

Playa Koralia Hotel

Een uniek hotel aan de Caraïbische kust

Ecohabs Tayrona

Sfeervolle bungalows midden in de jungle van Tayrona National Park

INSPIRATIE VOOR Tayrona en de Sierra Nevada de Santa Marta

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top