Yucatan en Caraibische kust

Yucatan is de meest toeristische regio van Mexico en niet voor niets. Paradijselijke stranden maar ook goed bewaarde Maya ruïnes

Yucatan en Caraibische kust

Yucatan is de meest toeristische regio van Mexico en niet voor niets. Paradijselijke stranden maar ook goed bewaarde Maya ruïnes

Yucatan en Caraibische kust

Schiereiland Yucatan

Schiereiland Yucatan is een van de meest bekende regio's van Mexico. Dit deel van Mexico ligt naast Chiapas en grenst aan Belize en Guatemala. Yucatan staat vooral bekend om de Riviera Maya. Duizenden kilometers kustlijn aan de Caribische zee. De parelwitte zandstranden en kristalheldere Caribische kust trekt jaarlijks veel bezoekers in badplaatsen als Cancun en Playa del Carmen. Voor de kust ligt het idyllische droomeiland Isla Holbox. Yucatan heeft meer te bieden: antieke Maya ruïnes waarvan Chichen Itza en Tulum de bekendste zijn, een uitgestrekt regenwoud, ondergrondse rivieren en grotten en statige koloniale steden zoals Merida. Tot halverwege de vorige eeuw stond Yucatan bekend om zijn henequen plantages; veel van deze haciendas zijn omgetoverd tot luxe hotels; we raden een verblijf in één van hen ten zeerste aan.

Rondreizen door Mexico

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Yucatan en Caraibische kust

Inspiratie reizen voor Yucatan en Caraibische kust