Geraint Rowland
Share

Lima

Stad der Koningen

Gelegen aan de Pacifische Oceaan biedt de Peruaanse hoofdstad alles wat een reiziger wenst. Door de Spanjaarden gesticht als “Ciudad de los Reyes”, Stad der Koningen, verdient Lima het om ontdekt te worden. In het historische centrum is het heerlijk slenteren over de Plaza de Armas, langs de kathedraal naar het San Francisco plein met gelijknamig klooster. In de wijk Pueblo Libre ligt het interessante Museo Rafael Larco Herrera, met zijn aangename bloementuin een oase van rust. In het museum zijn tienduizenden kunstschatten tentoongesteld waaronder een grote collectie keramiek van oude culturen. Niet alleen de alom bekende Inca cultuur, maar ook die van de uit Noord-Peru stammende Chimu, Moche en Chachapoyas komen ruimschoots aan bod. Kortom, een ideale introductie voor het vervolg van uw reis.

Culinaire hoofdstad Latijns-Amerika

Hippe clubs vindt u in de wijken Miraflores, San Isidro en in het bohemienne Barranco. Een aanrader om hier een terras op te zoeken! Aan gastronomische hoogstandjes ook geen gebrek; Lima is de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika. Restaurant Central, Maido en Astrid y Gaston behoren tot de absolute wereldtop. In de fameuze TOP 50 van S. Pellegrino zijn ze al jarenlang op gerenommeerde plaatsen terug te vinden. Naast de bekroonde toprestaurants zijn er talloze andere eetadresjes waar het genieten is van de nationale druivenlikeur Pisco Sour en ceviche, een in limoen gegaarde rauwe visschotel. Het jaarlijkse Mistura food festival is het belangrijkste culinaire evenement in Latijns-Amerika en een droomplek voor foodies.

Bekijk accommodaties bij deze bestemming
 • Pauline Bielschowsky-Sterenborg

  Ook de treinreis van Puno naar Cusco was een hoogtepunt van onze reis, wat een beleving. En om onze reis af te sluiten op het strand van Mancora was de kers op de taart.

  Meer informatie
 • Edgar de Beule

  Geweldig genoten weer en service op locatie zoals we gewend zijn van Untamed

  Meer informatie
 • Familie De Ro

  Samen met Lake Titicaca waren de dagen van de trekking het allermooiste van de reis!

  Meer informatie
 • Co & Joke Vink

  Het klopte van A tot Z

  Meer informatie
sluiten