Cuzco en Machu Picchu

Vanuit de charmante stad Cuzco kunt u verschillende Inca sites bezoeken, waaronder het wereldberoemde Machu Picchu

Cuzco en Machu Picchu

Vanuit de charmante stad Cuzco kunt u verschillende Inca sites bezoeken, waaronder het wereldberoemde Machu Picchu

Cuzco en Machu Picchu

Cuzco

Treed in het voetspoor van de Inca’s en bewonder de oude Inca hoofdstad; Cuzco is onbetwist een van de allermooiste steden van Latijns-Amerika. Slenter door de pittoreske steegjes langs barokke kerken en sfeervolle pleinen. Het bruisende hart wordt gevormd door de indrukwekkende Plaza de Armas. In het historische centrum met zijn Spaanse koloniale huizen - veelal gebouwd op de fundamenten van voormalige Inca paleizen - proef je de authentieke indiaanse sfeer. Cuzco is niet alleen het startpunt voor een bezoek aan het beroemde Machu Picchu, in de nabije omgeving bevinden zich ook een aantal indrukwekkende Incasites. Tambo Machay, een heiligdom waar het water vereerd werd en Sacsaywaman, een imposant fort met schitterend uitzicht op de stad en omliggende bergen, zijn een bezoek meer dan waard.

Machu Picchu

Verscholen tussen de hoge toppen van de Andes liggen de majestueuze ruïnes van de heilige Incastad Machu Picchu. Ingesloten tussen steile bergpieken bleef het onontdekt door de Spanjaarden. Het steile pad naar de mysterieuze site is nog intact en is ook nu nog te bewandelen via de spectaculaire, inspannende Inca Trail. Over de functie van de stad zijn verschillende theorieën, maar de meest plausibele is dat het een buitenverblijf voor koningen en andere hooggeplaatsten was. Een bezoek aan hèt hoogtepunt van Zuid-Amerika zal u een leven lang bijblijven!

Rondreizen door Peru

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Cuzco en Machu Picchu

Inspiratie reizen voor Cuzco en Machu Picchu