Untamed Uruguay

Complete rondreis Uruguay

Untamed Uruguay

Complete rondreis Uruguay

Untamed Uruguay

Wijn, historie en strand

Ontdek "off-the-beaten-track" Uruguay met uw eigen huurauto. Rij door glooiende, groene landschappen, bezoek kleine wijnboerderijen, koloniale stadjes en authentieke estancias. "Unwind" aan de mooiste stranden bij bohemien-chic José Ignacio of juist bij glamoureus Punta del Este.

Geniet van een beroemde "asado" (BBQ) in de haven van Montevideo, leer meer over het ritueel van mate drinken in Colonio del Sacramento en laat de wijn u smaken bij de kleinschalige wijnhuizen in Carmelo en Maldonado. Verblijf op sfeervolle estancias op de Pampas, ga paardrijden met de gaucho's en leer meer over het werk op de boerderij.

Verbaas u over de prachtige natuur als u wandelt  door  het "kraaienravijn" of door de duinen bij Cabo Polonio aan de kust. Meng u onder de surfers en kunstenaars aan de stranden en leer lokale gerechten te maken bij de chef thuis.  Een afwisselende reis vol met beleving in dit relatief kleine en onbekende land.

Tips & Tops:

  • Een echte aanrader; Carmelo Bodega Cordano gelegen in de wijnstreek en met een antieke buurtwinkel, prachtige wijnvelden en een warm ontvangst door de eigenaren zelf.
  • Bij Pueblo Eden ook wel het Toscane van Uruguay genoemd, kunt u een leuke fietstour maken langs olijfbomen en wijnvelden; u start bij de olijfolieplantages van Lote 8 waar u meer te weten komt over de productie van de olie en ook kan proeven.
  • Via de panoramische route 12 rijdt u naar Viña Eden waar u een paar excellente wijnen gaat proeven.
  • Vanuit La Pedrera in Rocha kunt u een dagtocht maken naar het flora en faunarijke Santa Teresa Nationaal Park - ideaal voor een mooie wandeling. U bezoekt dan tevens een stichting ter bescherming van de groene schildpad en maakt een stop bij een lagune met grote kans capibara's te spotten.
  • Cabo Polonio is een charmant vissersdorp dat alleen te voet, paard of speciale 4x4 bereikt kan worden. Er zijn eindeloze witte zandstranden met kleine eilandjes voor de kust die verschillende zeeleeuwen kolonies herbergen.
  • Tijdens de Culinaire Experience leert u meer over lokale producten zoals Butia (vrucht), Dulce de Leche, olijfolie en vlees.
  • Met de ferry kunt u van Buenos Aires behalve naar Montevideo ook naar Colonia del Sacramento of Punta del Este varen.
  • Speciaal aanbevolen accommodaties: Alma Historica Boutique hotel in Montevideo, Narbona Wine Lodge in Carmelo, toplodge Sacromonte bij Pueblo Edén, Casa Zinc in La Barra, Punta del Este en Posada Mosaico in Paraje Garzón (nabij Jose Ignacio)

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1 Aankomst & bezoek Montevideo
2 Selfdrive naar Colonia del Sacramento
3-4 Selfdrive naar wijnregio Carmelo
5-6 Selfdrive naar Estancia op de Pampas
7-8 Selfdrive naar Estancia los Platanos – “kraaien ravijn”
Toon meer

Hoogtepunten voor deze reis

Inspiratie reizen voor Uruguay