Nieuw-Zeelandse wijnregio’s

Uitgestrekte jonge wijnlanden

Nieuw-Zeelandse wijnregio’s

Uitgestrekte jonge wijnlanden

Nieuw-Zeelandse wijnregio’s

Nieuw-Zeelandse wijnregio’s

Knetterend geladen, knisperend geurig en smakkend fris, het is de Sauvignon Blanc waarmee Nieuw-Zeeland zijn eerste vinologische wereldfaam behaalt. Mijlenver van alles en iedereen verwijderd, met pure elementen die zijn vertegenwoordigd in iedere druppel wijn, heeft Nieuw-Zeeland slechts twee generaties nodig gehad om zich met de unieke karakters van een waaier aan wijnen onwrikbaar op de kaart te zetten.

Marlborough, een van de premium wijnregio’s van de wereld

Begrensd door de Stille Oceaan in het oosten en torenhoge bergketens in het achterland verandert de vlakke grond van de toonaangevende wijnregio in glooiende heuvels die worden omlijst door imposante pieken. De magische synergie van klimaat en bodem in de noordoostelijke hoek van het Zuidereiland levert een stijlvolle, stuivende Sauvignon Blanc die verrast en verrukt in een toverachtig mooie omgeving.

Central Otago, ’s werelds meest zuidelijk gelegen wijngebied

In het hart van het Zuidereiland kenmerkt Central Otago zich met zijn vaak grimmige, meedogenloze maar altijd prachtige landschap. De koele lucht van Antarctica en de hoge temperaturen van Australië, de lucide lucht en de vele zonne-uren samen vormen een uitzonderlijk klimaat in een okeren terroir. Fietsend over de eindeloze trails bezoekt u wijnhuis na wijnhuis, proevend van de grillige Pinot Noir, het hedendaagse goud van de regio.

Hawke’s Bay, 'de fruitschaal van Nieuw-Zeeland’

Op het Noordereiland rolt Hawke’s Bay zich van de bergketens van Kaweka Forest oostwaarts uit tot aan de steile kliffen en poederstranden aan de kustlijn, een decor van adembenemende landschappen en schitterende architectuur. Vele zonne-uren, een zacht maritiem klimaat en een rijkdom aan bodemsoorten liggen ten grondslag aan de vruchtbare grond van Hawke’s Bay. Breng de zwoele dagen fietsend door in de spectaculaire wijnlanden en geniet van volle rode wijnen als Syrah en blends van de stevige Bordeaux.

Rondreizen Nieuw-Zeeland

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Nieuw-Zeelandse wijnregio’s