Share

Rondreis Botswana & Zuid-Afrika

Rondreis met de focus op wildlife

Een fantastische reis door de minder bekende wildparken van zuidelijk Afrika, door drie verschillende private wildreservaten op niet te grote afstand van elkaar. Dit betekent in korte tijd veel variatie en weinig reistijd, dus volop gelegenheid om het wildlife dat op uw pad komt in alle rust te observeren.

Mashatu Game Reserve

Het avontuur begint in het 'land van de reuzen' in Botswana, in één van de grootste privé reservaten van zuidelijk Afrika. Savanne, bossen en moeraslanden vormen het leefgebied van olifanten‚ giraffen‚ antilopen‚ leeuwen, struisvogels en ongeveer 350 vogelsoorten. Ook de zeldzame wilde hond komt hier voor. Het park heeft talloze ‘hides’ speciaal voor fotografen, om de dieren ongemerkt van heel dichtbij te kunnen vastleggen.

Limpopo

Daarna is het de beurt aan het onbekende noorden van Zuid-Afrika, de Limpopo regio waar Welgevonden Game Reserve en Marakele National Park beide deel van uitmaken.

Welgevonden is onderdeel van Waterberg Biosphere Reserve, een door Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen gebied. Dit bergachtige terrein wordt doorsneden door diepe kloven, terwijl de de meeste heuveltoppen gekarakteriseerd worden door vlakke plateaus. Dankzij de diversiteit van de habitat is er een enorme variëteit aan wilde dieren, waaronder de Big Five! Er leven meer dan 300 vogelsoorten, waaronder de zeldzame paradijskraanvogel.

Zo mogelijk nog exclusiever, in het hart van de Waterberg regio, ligt Marakele N.P. Ook hier domineren majestueuze berglandschappen, met gras begroeide heuvels en diepe valleien. Ver weg van de bewoonde wereld, en zo stil dat het enige geluid dat je hoort van de dieren komt. Je kunt hier werkelijk álles op wildgebied tegenkomen en de uitzichten zijn buitengewoon.

Tips & tops van rondreis Botswana & Zuid-Afrika:

  • De reis voert u door grotendeels malariavrije gebieden.
  • U verblijft steeds in unieke afgelegen lodges, luxe midden in de Afrikaanse wildernis.
  • Het programma is zo opgebouwd dat u steeds tenminste twee dagen in een natuurpark verblijft. Dit betekent dat u de dieren in alle rust kunt observeren en kans maakt om ook de minder voorkomende soorten te spotten.
  • Heeft u de smaak te pakken? Vlieg door naar Maun en verleng deze reis met een bezoek aan de Okavango Delta in Botswana.

Hoogtepunten van deze reis

Limpopo

De meest noordelijke regio van Zuid-Afrika, grenzend aan Mozambique, Botswana en Zimbabwe. U vindt hier malariavrije wildparken in de Waterberg regio, de mooie Magoebaskloof en pure wildernis in het noordelijke deel van Krugerpark...

Meer informatie
sluiten