"Het werd een hele fijne reis met nog veel meer wildlife dan we hadden durven verwachten"

Joris en Sofie

Botswana
Klantervaring Joris en Sofie,Botswana,luipaard Okavango Delta

In september 2022 reisden Joris en Sofie naar wildrijk Botswana voor een rondreis waarbij ze achtereenvolgens Chobe National Park, de iconische Okavango Delta, Moremi Game Reserve en de Makgadikgadi Pans bezochten om hun avontuur te eindigen in Maun.

Beste,

Een aantal dagen geleden zijn we terug thuisgekomen na onze reis naar Botswana.

Het werd een hele fijne reis met nog veel meer wildlife dan we hadden durven verwachten!

Onze bezorgdheid over het missen van onze connectie in Zürich bij de heenreis was onterecht, al zijn we wel gearriveerd in Kasane zonder onze bagage. Het management in de Ngoma safari lodge heeft er echter alles aan gedaan om onze koffers op te sporen via hun connecties bij Airlink en de manager van de lodge was zelfs bereid om met ons te gaan ‘shoppen’. Dat laatste bleek uiteindelijk niet nodig, want in de namiddag van dag 2 mochten we de bagage gaan afhalen op de luchthaven.

Het programma van de reis zat goed in elkaar (niet te kort en niet te lang op dezelfde plek) en ook de transfers met de kleine chartervliegtuigjes zijn vlot verlopen.

De lodges zelf waren niet bijzonder luxueus (vooral de kamer in Leroo La Tau was nogal basic), maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door de hele fijne sfeer, persoonlijke aanpak en erg vriendelijk en enthousiast personeel. We hebben het ook enorm geapprecieerd dat we privé konden dineren. Daar waar we enkel een tafeltje apart hadden verwacht, werd er telkens een superromantisch en afgelegen plekje voor ons klaargemaakt, compleet met kaarslicht! Ook de kwaliteit en vooral de variatie van de keuken heeft ons positief verrast, rekening houdende met de erg afgelegen locaties van de lodges en het feit dat alles moet worden ingevlogen. Onze 2 favoriete lodges waren Ngoma safari lodge en Camp Moremi. Ook Thamo Telele is ons heel goed meegevallen. Dat was overigens ook de enige lodge waar we gebruik hebben gemaakt van het zwembad. Die van de andere lodges zagen er namelijk niet zo uitnodigend uit (bruin water…).

Voor wat betreft de extra’s: de sleep-out in Camp Okavango vonden we een fijne ervaring, maar die in Makgadikgadi was iets dat ons altijd zal bijblijven. De desolaatheid en vooral de zonsondergang en -opgang waren fantastisch. Wat we wel graag vooraf hadden geweten, is dat je er ook met de helikopter in plaats van met de wagen heen kan. We hoorden ter plaatse over de mogelijkheid daartoe en aangezien veel andere gasten het toch wel een pittige rit vonden (4 uur heen en 4 uur terug over een hobbelige weg), kozen we voor de lucht, wat nog eens zoveel meer heeft bijgedragen aan de unieke ervaring.

Ook de helikoptervlucht boven de Okavango Delta was onvergetelijk met prachtige beelden van het wildlife beneden!

Om samen te vatten, zijn we (alweer) heel tevreden over deze reis met Untamed travelling, genieten we nog na en kijken we toch ook al uit naar onze volgende reis met jullie naar Vietnam & Cambodja in februari.

Bedankt!

Vriendelijke groeten,

Joris & Sofie

Ervaar net als Joris en Sofie reizen met Untamed