Nand Fiems
Share

Luang Prabang

HET SPIRITUELE RITME VAN EEN STAD

Het ochtendgloren in Luang Prabang. Honderden boeddhistische monniken in saffraankleurige gewaden lopend zwijgend in rijen door de straten. Volgens een eeuwenoude traditie – de Tak Bat – begeven zij zich naar de plaatsen waar zij van de lokale bevolking aalmoezen ontvangen. In stilte, nederig en vol wederzijds respect. Vervolgens trekken de monniken zich terug in één van de tientallen tempels. Een nieuwe dag is begonnen in Luang Prabang.

GEMOEDELIJKE SFEER

Hoewel Luang Prabang de laatste decennia enorm is gegroeid, is de sfeer opmerkelijk gemoedelijk gebleven. Het historische hart van de stad is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Al wandelend komt u langs tempels met gouden puntdaken, traditionele Laotiaanse huizen en Ham Kham, het voormalige koninklijke paleis. Her en der herkent u een vleugje Frankrijk, de sporen van het Frans-koloniale verleden. Een pittige klim naar de top van de Phou Si-heuvel wordt beloond met een panorama over de stad en de omgeving.

RONDOM LUANG PRABANG

Luang Prabang is een heerlijke uitvalsbasis voor trekkings, fietstochten en boottochten. De Pak Ou-grotten zijn per boot bereikbaar, en in dorpen nabij de stad kunt u ambachtelijke werkplaatsen bezoeken. Iets verder weg liggen de schitterende, turquoise Kuang Si-watervallen. Breng hier tevens een bezoek aan het opvangcentrum voor Aziatische beren, en een prachtige vlindertuin.

Bekijk accommodaties bij deze bestemming

Inspiratie voor Laos

sluiten