Zweeds Lapland

Outdoor activiteiten in een natuurparadijs

Zweeds Lapland

Outdoor activiteiten in een natuurparadijs

Zweeds Lapland

Natuurparadijs voor outdoor liefhebbers

In Zweeds Lapland vindt u bergen, bossen, moerassen en wilde rivieren zover het oog reikt. Dit enorme gebied in het Noorden van Zweden beslaat maar liefst een kwart van het totale landoppervlak. In het land van de middernachtzon is het optimaal profiteren van de eindeloze dagen om te wandelen, mountainbiken of per kajak de natuur in te trekken. Gooi een hengel uit bij één van de ontelbaar vele beekjes, rivieren en meren geniet van een vers bereide maaltijd in de buitenlucht. In de winter is het magische Noorderlicht waar te nemen en staan activiteiten als een huskysafari, sneeuwscootertocht en wandeling door de sneeuw centraal.

Kiruna

Kiruna is de meest noordelijke stad van Zweden en heeft veel te bieden. Hier kunt u het noorderlicht zien en de middernachtzon ervaren. De stad is omgeven door divers en ruig terrein - van diepe bossen en uitgestrekte moerassen tot meren, rivieren en bergen - inclusief Kebnekaise, de hoogste berg van Zweden. De natuur hier is ideaal voor activiteiten zoals wandelen, vliegvissen, skiën, sneeuwschoenwandelen en hondensleeën.

Abisko

Het nationale park Abisko is een van de bekendste nationale parken van het land. Het park herbergt enorm veel natuurschoon en Scandinavisch wildlife. In de zomer kunt u wandelen langs fjorden, ravijnen en watervallen, grotten bezoeken of ga vliegvissen. Bezoek ook het Trollsjön, het helderste meer van Zweden in het Kärkevaggedal. In de winter kunt u langlaufen, skiën, schuif in uw sneeuwschoenen of ga met een hondenslee op zoek naar een plek waar  u kunt ijsvissen. Bezoek ook zeker het Aurora Sky Station; één van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien

Boden

In de Noord-Zweedse regio Norrbotten ligt Boden, een prachtige plek om de wildernis te ervaren. In de zomer tijdens een wandel-, vis- of fietstocht, in de winter kunt u er langlaufen en skiën over pistes die zich mijlenver door de bossen uitstrekken, een tocht maken getrokken door husky's of per sneeuwscooter en met een beetje geluk ziet u het magische noorderlicht. Harads is een kleine stad binnen de gemeente Boden die is gelegen aan de rivier de Lule en een thuis biedt aan enkele afgelegen unieke hotels.

Luleå

Waar de Lulerivier de Botnische zee ontmoet, daar vindt u de stad Luleå. Bezoek de meest noordelijke cathedraal van Zweden of het Norrbotten museum en laat u rondleiden in de oorspronkelijke locatie van de stad, UNESCO Werelderfgoed Gammelstad. In de wintermaanden is de bevroren zee de plaats waar lokale bevolking en toeristen samenkomen om te schaatsen, stepsleen, ijsvissen en 's avonds laat danst het noorderlicht boven de Lule rivier of de Botnische zee aan de hemel. Ontmoet elanden en rendieren, maak kennis met de Sami, rijd over het ijs per sneeuwscooter of beleef de sensatie van een ijsbad, uiteraard gevolgd door heerlijk warm bessensap.

De Sami

Zweeds Lapland kan niet gezien worden zonder kennis te maken met de Sami bevolking. Zij leven al vele generaties in harmonie met de natuur in het gebied dat zich uitstrekt over Zweden, Noorwegen en Finland. Leer van hun duurzame manier van leven en respect voor de natuur.

 

Rondreizen Zweden

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in Zweeds Lapland

Inspiratie reizen voor Zweeds Lapland