Natuur in Mexico

Verrassend rijke flora en fauna

Natuur in Mexico

Verrassend rijke flora en fauna

Natuur in Mexico

Veelzijdige landschappen vol wildlife

Mexico is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Door het verschil in temperatuur in de diverse regio’s van Mexico kent het een grote variëteit aan flora en fauna. Door de grootte van het land is het bijna onmogelijk om al het natuurschoon te onthullen, maar hieronder vindt u enkele van onze favoriete natuurgebieden.Een ‘must-see’ beleving is de jaarlijkse trek van de Monarch vlinders. Elke herfst vliegt deze koning der vlinders met miljoenen tegelijk vanuit de Verenigde Staten naar Mexico waar ze overwinteren op de steile hellingen van de Sierra Madre, een prachtig gezicht!In het tropische regenwoud van Huasteca vindt u meer dan 2.000 plantensoorten en het biedt een thuis aan een breed scala aan diersoorten zoals papegaaien, apen, uilen, toekans, jaguars, herten, vele reptielen en insecten.Houd uw ogen en oren open voor brulapen en kolibries tussen de nalatenschap van de Maya’s in National Park of Palenque. Bezoek natuurpark Isla Contoy in het uiterste zuiden van Yucatan om vogels te spotten. Hier leven meer dan 150 verschillende vogelsoorten waaronder de bruine pelikaan, de fregat en de Amerikaanse aalscholver. Het eiland is ook een broedplaats voor zowel de zeeschildpad als de Carreta Carreta. Of ga op zoek naar flamingo's in het Celestun biosfeerreservaat. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld met kans op een ontmoeting met dolfijnen of spot zeeleeuwen en misschien zelfs een walvis in Loreto Bay. Duik tussen de koralen van Marieta Islands en bewonder dieren naast tropische vissen indrukwekkende octopussen of reuzenmanta’s. 

Rondreizen door Mexico

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Natuur in Mexico