Alaska

Land van grote leegtes
Chris-McLennan

Alaska REIZEN

Land van grote leegtes

Alaska is een ongerepte, ruige bestemming bij uitstek. De grootste staat van de Verenigde Staten is tevens één van de meest dunbevolkte staten, met nog geen miljoen inwoners. Meer dan de helft daarvan woont in de drie grootste steden: Anchorage, Fairbanks en Juneau. Wat overblijft is een land van grote leegtes, afgelegen communities, en een uitbundige natuur en grootse landschappen. Hier leven elanden en rendieren, wolven en vossen, bijzonder veel grote roofvogels, maar ook zwarte beren en grizzly’s. Een encounter met deze imposante dieren zal uw hart sneller doen slaan!

Er zijn meerdere, enorm uitgestrekte nationale parken, met een adequate, soms echter summiere infrastructuur. Zo is het wegennet beperkt, maar overal in het land zijn airstrips waar kleine vliegtuigen u rechtstreeks naar het hart van een natuurgebied brengen. Waar geen hotels en lodges zijn kunt u gebruik maken van rustieke cabins, of kamperen in een wildernis van wouden, besneeuwde bergen, gletsjers, meren, rivieren en glooiende valleien. Warm uw handen bij een knapperend houtvuur, terwijl het landschap langzaam verkleurt door de ondergaande zon.

Zomer en winter zijn er allerlei sportieve activiteiten, variërend van een tocht met hondensledes, langlaufen, trekkings, kajakken, cruises in een fjordenlandschap, vissen en riviertochten. Tijdens de zomermaanden is Alaska beslist meer toegankelijk. Echter, als u extreme koude en korte dagen wilt ervaren, wacht u een spectaculair mooi winters avontuur. In het hoge noorden, het Arctische gebied, kunt u als ultieme beloning het dansende licht van de Aurora Borealis aanschouwen.

RONDREIZEN DOOR Alaska

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier! 

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

INSPIRATIE VOOR Alaska

BELEEF Alaska MET UNTAMED

Fairbanks

Een moderne stad midden in de wildernis, een goede uitvalsbasis voor korte trips, en tevens de poort naar het arctische gebied.

‘Inside Passage’ en Glacier Bay National Park

Een spectaculair mooi natuurgebied met ijsbergen en gletsjers, fjorden en verlaten eilanden. Uitsluitend bereikbaar per boot of vliegtuig!

Kobuk Valley National Park

Honderdduizenden rendieren migreren in voor- en najaar door Kobuk Valley National Park. Volg hun sporen over zandduinen en langs rivieren.

Homer en Kachemak Bay

In de regio Kenai heersen milde temperaturen en het is er schitterend mooi. Maar bovenal is dit een onbetwist paradijs voor vogelliefhebbers.

Wrangell-St. Elias Park & reserve

Het grootste Nationale Park van de Verenigde Staten beslaat een oppervlakte van meer dan 20.000km2, en is daarmee zo groot als de helft van Nederland of tweederde van België. Een oneindige wildernis wacht…

Denali National Park en Preserve

Groots landschap van toendra en taiga, valleien en kreken, rotshellingen en gletsjers waar de 'Denali Slam' leeft.

Yukon-Charley Rivers National Preserve

Laat u per raft, kajak of motorboot meevoeren met de stroming van de Yukon- of Charley-rivier, in een verlaten landschap vol historische sites.

Top accommodaties in Alaska

Denali Backcountry Lodge

Diep in het hart van Denali National Park ligt de Denali Backcountry Lodge, een van de weinige lodges midden in het Denali National Park.

Camp Denali

Een van de eerste wildernislodges van Alaska, aan de boomgrens van de inheemse toendra en naaldbossen van Denali National Park.

Sheldon Chalet

Denali's wildheid in comfortabele luxe

ONZE KLANTERVARINGEN 

Miranda & Jos van den Broek

Beste Lynne, Inmiddels zijn wij weer terug in het Nederlandse/Horssense land. Wij willen jullie bedanken voor de uitstekende organisatie met betrekking tot onze reis naar Alaska! Alles prima verzorgd en het belangrijkste; wij hebben een heerlijke reis gehad!! Uiteindelijk ook 2x het Noorderlicht mogen zien. Prachtige natuur en belevenissen. Met de hondenslee en sneeuwscooter door de prachtige natuur is iets om nooit te vergeten. Overal vriendelijke en leuke mensen ontmoet. Wij gaan nog …

VRAAG EEN REISVOORSTEL AAN

RONDREIZEN DOOR Alaska

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top