Alaska

Land van grote leegtes

Chris-McLennan

Alaska

Land van grote leegtes

Chris-McLennan

Alaska reizen

Land van grote leegtes

Alaska is een ongerepte, ruige bestemming bij uitstek. De grootste staat van de Verenigde Staten is tevens één van de meest dunbevolkte staten, met nog geen miljoen inwoners. Meer dan de helft daarvan woont in de drie grootste steden: Anchorage, Fairbanks en Juneau. Wat overblijft is een land van grote leegtes, afgelegen communities, en een uitbundige natuur en grootse landschappen. Hier leven elanden en rendieren, wolven en vossen, bijzonder veel grote roofvogels, maar ook zwarte beren en grizzly’s. Een encounter met deze imposante dieren zal uw hart sneller doen slaan!Er zijn meerdere, enorm uitgestrekte nationale parken, met een adequate, soms echter summiere infrastructuur. Zo is het wegennet beperkt, maar overal in het land zijn airstrips waar kleine vliegtuigen u rechtstreeks naar het hart van een natuurgebied brengen. Waar geen hotels en lodges zijn kunt u gebruik maken van rustieke cabins, of kamperen in een wildernis van wouden, besneeuwde bergen, gletsjers, meren, rivieren en glooiende valleien. Warm uw handen bij een knapperend houtvuur, terwijl het landschap langzaam verkleurt door de ondergaande zon.Zomer en winter zijn er allerlei sportieve activiteiten, variërend van een tocht met hondensledes, langlaufen, trekkings, kajakken, cruises in een fjordenlandschap, vissen en riviertochten. Tijdens de zomermaanden is Alaska beslist meer toegankelijk. Echter, als u extreme koude en korte dagen wilt ervaren, wacht u een spectaculair mooi winters avontuur. In het hoge noorden, het Arctische gebied, kunt u als ultieme beloning het dansende licht van de Aurora Borealis aanschouwen.

Rondreizen door Alaska

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Inspiratie reizen voor Alaska

Beleef Alaska met Untamed

Fairbanks

Een moderne stad midden in de wildernis, een goede uitvalsbasis voor korte trips, en tevens de poort naar het arctische gebied.

Meer informatie

‘Inside Passage’ en Glacier Bay National Park

Een spectaculair mooi natuurgebied met ijsbergen en gletsjers, fjorden en verlaten eilanden. Uitsluitend bereikbaar per boot of vliegtuig!

Meer informatie

Kobuk Valley National Park

Honderdduizenden rendieren migreren in voor- en najaar door Kobuk Valley National Park. Volg hun sporen over zandduinen en langs rivieren.

Meer informatie

Homer en Kachemak Bay

In de regio Kenai heersen milde temperaturen en het is er schitterend mooi. Maar bovenal is dit een onbetwist paradijs voor vogelliefhebbers.

Meer informatie

Wrangell-St. Elias Park & reserve

Het grootste Nationale Park van de Verenigde Staten beslaat een oppervlakte van meer dan 20.000km2, en is daarmee zo groot als de helft van Nederland of tweederde van België. Een oneindige wildernis wacht…

Meer informatie

Denali National Park en Preserve

Groots landschap van toendra en taiga, valleien en kreken, rotshellingen en gletsjers waar de 'Denali Slam' leeft.

Meer informatie

Yukon-Charley Rivers National Preserve

Laat u per raft, kajak of motorboot meevoeren met de stroming van de Yukon- of Charley-rivier, in een verlaten landschap vol historische sites.

Meer informatie

Top accommodaties in Alaska

Onze klantervaringen

Reisvoorstel voor aanvragen