Het enigma van India

In september 2022 reist Jozef opnieuw af naar India, ditmaal voor een uitgebreide verkenning van Rajasthan

Het enigma van India

In september 2022 reist Jozef opnieuw af naar India, ditmaal voor een uitgebreide verkenning van Rajasthan

Het enigma van India

Chaotisch en contrastrijk

India is een land dat blijft fascineren. Wie van chaos houdt zoals ik, gecoördineerde chaos, voelt zich hier thuis. En hoe vaker je het bezoekt, hoe meer het lijkt te beklijven. De contrasten zijn er enorm. In Delhi bijvoorbeeld kun je eten voor minder dan een euro maar je kunt er ook 350 euro per persoon aan uitgeven.

Blog Jozef India 2022

Zo ook met voertuigen, wildlife, gebouwen, geschiedenis, kunst, muziek, film… Van art deco wijken tot onstuimige markten waar men alles kan kopen en verkopen. Verse waren in overvloed en kleuren tot in het oneindige. “Om te compenseren met het grauwe”, wordt ons verteld.

Onze chauffeur weet zich een goede weg te banen. Uiteraard is het wennen als je vanuit een kikkerland komt waar alles te over geregeld is en alles voor de zoveelste keer betutteld wordt.

Blog Jozef India 2022
Blog Jozef India 2022

Het hart van het supercontinent

Ik bezoek deze keer Rajasthan dat ongeveer tien keer zo groot is als Nederland. De grootste stad van deelstaat, Jaipur, wordt hier ingedeeld in de kleine tot middelgrote steden. Inwoneraantal: 5,5 miljoen. Het is het hart van het supercontinent met een zeer rumoerige geschiedenis van strijd. Het is doordrenkt met architectuur van forten en schitterende paleizen. Prachtige landhuizen en een natuur om u tegen te zeggen.

Blog Jozef India 2022
Blog Jozef India 2022

Wildlife galore

Hoewel de nationale parken klein zijn (door de druk van bevolking) herbergen ze een grote verscheidenheid aan zoogdieren, reptielen en vogels. De moesson is nog niet voorbij, het is de ideale tijd om hier te vertoeven. Temperaturen die doenbaar zijn en alles is groen. Boeren zijn gelukkig omdat er goede oogsten waren en aan staan te komen.

India gaat prat op een ongelooflijke service, zonder dat dit overdreven aanvoelt. Het komt vanuit het hart, heel natuurlijk.

Blog Jozef India 2022
Blog Jozef India 2022
Blog Jozef India 2022

Fascinerend en raadselachtig

Het mysterieuze, verrassende India blijft fascineren vaak door kleine dingen. Flashbacks schieten me ’s nachts te binnen. Het is ons denk ik eigen om zaken op te lossen en uit te leggen. Juist dat maakt India als bestemming zo intrigerend, omdat je sommige facetten niet uit kunt leggen en dat ook niet hoeft. Er zijn vele dagelijkse beslommeringen waar geen Indiër wakker van ligt, terwijl er bij ons bij wijze van spreken een oorlog om gevoerd zou worden.

Het raadsel blijft, ik hou van India.

Blog Jozef India 2022
Blog Jozef India 2022

Jozef Verbruggen

Met passie en liefde voor het onbekende ben ik Untamed gestart. Nog steeds word ik enthousiast door het onbekende, door nieuwe accommodaties, het verleggen van je grenzen. Met grote regelmaat reis ik naar onze bestemmingen, om zelf te proeven, te beleven en te ontdekken. Reizen is kijken naar wat er om je heen gebeurt, maar ook jezelf ontdekken. Het houdt niet op, hoe meer je ontdekt hoe meer je wil weten. Reizen doet iedereen liefst op zijn eigen manier. Mensen, dieren, landschappen, culturen; ontmoeten en ontdekken. We zijn allemaal verschillend, dat maakt het juist zo interessant om “adventure of a lifetime” te delen met anderen.

Meer uit ons blog