"Ik heb weer fantastische mooie herinneringen gemaakt!"

Susanne

Tanzania
Klantervaring Susanne,Tanzania,top Mount Kilimanjaro

In oktober en november 2022 reisde Suzanne af naar Tanzania waar ze de majestueuze Mount Kilimanjaro bekom. Daarna was het tijd voor safari's in Tarangire, Ngorongoro en Serengeti National Park en ze sloot haar avontuur af aan het strand van Zanzibar.

Best Untamed Travelling team,

Ik heb weer fantastische mooie herinneringen gemaakt tijdens mijn onvergetelijke reis naar Tanzania!

Het meest bijzondere moment was natuurlijk het bereiken van de top van de Kilimanjaro na een ontzettend zware klim van 7 dagen met enkele zeer koude nachten. De afdaling was minstens zo zwaar maar door het geweldige team van gids en 5 dragers van African Spoonbill heb ik deze hele expeditie tot een goed einde kunnen brengen. Vooral Mudi, de gids, ben ik enorm dankbaar voor zijn professionele begeleiding en geduld alle 8 dagen en ook de kok, Eduarde, die steeds weer de lekkerste en voedzaamste gerechten voor me klaarmaakte (en dat in een klein tentje!). Maar ook alle lof voor de dragers die steeds alle spullen van tent tot theezakjes met zich mee moesten sjouwen! Hierna werd ik door Pius naar het prachtige hotel Kili Villa’s aan de golfbaan gebracht in de omgeving van Arusha. Helaas was ik te moe om naar de golfbaan te gaan maar was ik enorm toe aan een douche, rustpunt en een heerlijk bed in een fantastische omgeving.

De volgende dag vroeg in de morgen begon al het volgende mooie avontuur, safari’s in de Tarangire, Ngorongoro en Serengeti met Asilia Africa. Wat een fantastische organisatie! Van de briefing tijdens de spectaculaire rit naar het vliegveld Arusha tot alle tentkampen en uiteraard de gamedrives en heerlijke maaltijden, alles was tot in de puntjes super en super de luxe georganiseerd. Hier voelde ik me zo thuis dat de 5 dagen veel te kort waren, zeker ook vanwege de vermoeidheid en spierpijn de eerste 2 dagen, die ik over had gehouden aan de Kilimanjaro. De tentkampen van Asilia zijn zo fantastisch met al het vriendelijke personeel en slaapplekken midden in de bush, echt TOP!!

Hierna nog 5 dagen Zanzibar, wat vooral even wennen was aan al de drukte van Stone Town. Het heerlijk luxe hotel Park Hyatt was daarentegen een mooie en rustige plek middenin de stad en direct aan het strand waar service voorop staat. De laatste dagen in het noorden van Zanzibar waren helaas niet wat ik verwachte, een prima hotel met een mooie kamer (€€€) maar de prijs-kwaliteitverhouding was helemaal uit de balans. Bij Gold Zanzibar is vooral de massa de boventoon en niet de service.

Susanne

Ervaar net als Susanne reizen met Untamed