Steden

Tokyo, Osaka en Hiroshima. De belangrijkste steden van Japan hebben ieder hun eigen aantrekkingskracht.

Steden

Tokyo

Tokyo biedt een mix van de oude Japanse cultuur en gewoontes vermengd met futuristische en hypermoderne gebouwen. Dit maakt de hoofdstad van Japan erg bijzonder en fascinerend. Niet voor niets is Tokyo dan ook vaak hét begin- en/of eindpunt van uw rondreis door Japan. Vroeg in de ochtend kunt u de Tsukiji vismarkt bezoeken waar meer dan 2.000 ton vis verhandeld wordt. Of bezoek Ebisu Yokocho, een van de meest traditionele wijken van de stad waar de levendige smalle straten zijn gevuld met traditionele Japanse taverna's die finger food en traditionele hapjes en dranken verkopen. In de wijk Shibuya ligt de wereldberoemde Shibuya kruising waar meer dan duizend mensen oversteken als de verkeerslichten op groen springen. Bezoek ook de Meiji Shrine, de meest beroemde tempel van Tokyo, gewijd aan de geest van de overleden keizer Meiji. Sluit uw verblijf in Tokyo af op de 333 meter hoge Tokyo Tower met een schitterend uitzicht over de metropool, zeker ’s avonds als de neonlichten de stad kleurrijk verlichten.

Osaka

Osaka’s flamboyante, vrolijke mensen en het heerlijke eten maken deze stad absoluut de moeite waard. Osaka Castle is misschien wel de beroemdste bezienswaardigheid. Het kasteel werd in 1931 herbouwd, en het uitzicht vanaf de bovenste verdieping van de omliggende tuinen en de stad is niet te missen! Ook staat Osaka bekend als ‘Food Capital of the World’. U vindt er dan ook diverse eetstalletjes op straat met diverse Japanse lekkernijen, zoals Kushikatsu (gefrituurde groenten op een stokje), Okonomiyaki (pannenkoekjes met kool en vlees of garnalen) of Takoyaki (deegballetjes gevuld met octopus, gember en bosuitjes).

Hiroshima

Hiroshima is voor iedereen onlosmakelijk verbonden is met de atoombom, daarom mag een bezoek aan het Peace Memorial Park met het museum en memorial niet ontbreken. Gelukkig heeft de stad ook meer te zien dan herinneringen aan die ene verwoestende dag, zoals de prachtige (wandel-) tuin Shukkei-en, kasteel Hiroshima en het eiland Miyajima met de tempel Itsukushima Jinja, de belangrijkste Shinto schrijn die bij vloed met haar voeten in het water staat. Het hele gebied rondom de schrijn is prachtig. 

Rondreizen door Japan

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. Lees meer over de laatste ontwikkelingen op onze Covid-19 pagina.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen?

Top accommodaties in  Steden 

Aman Tokyo

Een zen-oase in metropolis

The Screen

Boutique hotel in het centrum van Kyoto waar alles draait om gastvrijheid en service.

Mandarin Oriental Hotel

Service, comfort en culinaire klasse in Nihonbashi, Tokyo

Palace Hotel

Zich in vele opzichten onderscheidend van hotels in Tokyo

INSPIRATIE VOOR Steden

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top