Share

Baltische Staten

Estland, Letland en Litouwen

De verlaten stranden, diepe bossen, schilderachtige meren en van vogels wemelende wetlands van de Oostzeelanden verbergen een tierend wildleven. De Baltische staten barsten van historische steden en onaangetaste natuur vol lynxen, wolven en bruine beren. Where the world can't find you...

Estland

Estland is klein, dunbevolkt en beeldschoon. Het is rijk aan folkloristische tradities en begiftigd met wilde natuur en middeleeuwse steden. Slenter door het oude centrum van Tallinn, zeil naar vrouweneiland Kishna, hike door de weelderige natuur van Lahemaa, spot vogels in de draslanden van Matsalu en stap in een Võrumese rooksauna.

Letland

Een lappendeken van zeeën, meren en wouden; Letland is een uitgestrekt, onaangetast parklandschap met maar één echte stad. Jugendstil hemel Riga is de laatste halte voor u de golvende bomenzeeën van Kurzeme verkent, de groene heuvels van Vizdemet bedwingt, over de vruchtbare met stromen dooraderde vlakten van Zemgale hiked en de onherbergzame, met ongerepte meren, moerassen en rivieren bedekte natuur van Latgale induikt.

Litouwen

Alleen al om de Koerse Schoorwal, de eindeloze sliert wit zand die de kustlijn vormt en hoofdstad Vilnius, een populaire verzamelplek voor artiesten met oude binnenplaatsen, geplaveide straatjes en barokkerken, is Litouwen een bezoek meer dan waard. Maar er is nog zoveel meer. Ga op zoek naar de Heuvel der Kruisen, laat u rondleiden door een eeuwenoud klooster en reis af naar Dzūkija om te ervaren hoe mensen meer dan honderd jaar geleden in de natuur leefden.

Wij hebben de Baltische Staten recentelijk toegevoegd aan onze bestemmingen. Houd onze website in de gaten; meer inspirationele content volgt spoedig. Wilt u al meer weten over deze Untamed parels, neem dan contact op met onze reisspecialisten.

 

Inspiratie voor Baltische Staten

Top accommodaties in Baltische Staten

Bekijk hier meer accommodaties in Baltische Staten

VAN ONS BLOG

De Baltische Staten 'Around the Clock'

De Baltische Staten vormen voor menigeen een nog onbekende reisbestemming. Voor mij reden genoeg om er zelf op uit te trekken. Wat ik aantrof overtrof mijn stoutste verwachtingen; van historische steden met funky hotels en kleurrijke café’s, een geweldige Noord-Europese keuken tot aan verlaten stranden, diepe bossen, schilderachtige meren en van vogels wemelende wetlands. En er is geen corona stress, geen gezeik over mondkapjes of afstand houden. Dat is er niet.

Aanbevolen door Jozef Verbruggen

De Baltische Staten vormen voor menigeen een nog onbekende reisbestemming. Voor mij reden genoeg om er zelf op uit te trekken. Wat ik aantrof? Historische steden met funky hotels, kleurrijke café’s en prachtige natuur!

Reismogelijkheden:

sluiten