Peru, Ecuador en de Galapagos

"Het klopte van A tot Z"

- Co & Joke Vink -

Beste Jozef & medewerkers,

Het klopte van A tot Z.

Een perfect georganiseerde (door Robert) en uitgevoerde reis door Peru en Ecuador met een spectaculaire afsluiting op de Galapagos eilanden. Het reisschema bracht ons geleidelijk naar grote hoogten. Na een bezoek aan Lima en Paracas (Nazcalijnen) stijgen we via Arequipa en Colca Canyon naar het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt in Peru, het Titicacameer met de drijvende rieteilanden van de Uros. Vervolgens naar Cuzco, Ollantaytambo en Machu Picchu. De drie gidsen die ons 18 dagen door Peru begeleidden waren behalve vriendelijk en behulpzaam ook uitermate bekwaam en ter zake kundig. De door jullie geboekte hotels behoren ongetwijfeld tot de absolute top van Peru. Grote klasse! We realiseren ons dat reizen in de regentijd risico’s met zich mee brengt maar in dat opzicht hebben we alle geluk van de wereld gehad, de regen viel vooral ’s nachts. Bovendien hebben we nu wel kunnen genieten van een mooie, groene natuur.  

Ook in Ecuador klopte het als een bus. Het verblijf in de Amazone (Napo Wildlife Center) was absoluut onvergetelijk. De Cotopaxi vulkaan in het gelijknamige nationaal park bevelen we van harte aan. Het was het bezoek (en de bijbehorende klimpartij) meer dan waard. Na alle folklore, historie en het spektakel van Peru waren de uitstapjes naar Otavalo, Zumbahua en het kratermeer Quilotoa minder mooi dan verwacht. Ook de haciënda’s in Otavalo en in de buurt van Cotopaxi konden ons niet bekoren. 

Het absolute hoogtepunt van de vier weken durende reis ligt toch op (en naast) de Galapagos eilanden. Vanuit een fantastisch hotel hebben we diverse excursies op land en water gemaakt. We hanteren het standpunt dat we een eenmaal bezocht land niet opnieuw gaan bezoeken, maar voor de Galapagos maken we een uitzondering. Die blijven op onze lijst staan.

Kort samengevat: het was een SUPER reis, we hebben veel geweldige ervaringen opgedaan, goede herinneringen mee naar huis genomen en alleen footprints achtergelaten.

Groet,

Co & Joke Vink

Dhr. en mevr. Vink reisde in 32 dagen door Peru en Ecuador en sloten hun reis af op de Galapagos. Vanuit Lima zijn ze gereisd naar Paracas, Arequipa en de Colca Canyon om vervolgens bij het Titicacameer uit te komen. Van daaruit verder naar Cuzco, de Heilige Vallei en Machu Picchu om daarna de grensoversteek te maken naar Ecuador. In Ecuador bezochten ze de Amazone jungle, de Cotopaxi vulkaan en de hoofdstad Quito. Op de Galapagos hebben ze diverse activiteiten gedaan waarbij ze optimaal konden genieten van het adembenenemende wildlife. 

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top