"We hebben een geweldige reis achter de rug met veel mooie ervaringen die we niet hadden kunnen maken zonder jullie goede voorbereidingen"

Edwin en Patricia

Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland,Roturua,bomen

In februari en maart 2024 maakten Edwin en Patricia een 31-daagse selfdrive door divers Nieuw-Zeeland waarbij zij onder andere de parken Mount Cook, Abel Tasma, Tongariro en Paparoa National Park bezochten, afgewisseld met steden als Christchurch, Queenstown en Wellington. Een avontuur vol natuur en cultuur. Where the world can't find you...

Beste Tryntsje en Ingrid,

Wij hebben erg genoten van onze reis naar Nieuw-Zeeland en kunnen niet anders zeggen dan dat de organisatie rondom de reis uitstekend was en de contacten heel prettig zijn verlopen. Dat begon al bij de voorbereiding waarbij de reis in goed overleg met Tryntsje en Ingrid werd samengesteld op basis van onze interesses. De geboekte excursies, grotendeels op jullie aanbevelingen, hebben veel van de natuur van dit prachtige land laten zien. De overnachtingsplekken waren zeer divers en veelal strategisch gelegen.

Nieuw Zeeland, Mount Cook

Na een lange en vermoeiende reis kwamen we aan op het vliegveld in Christchurch. Het is dan heel fijn dat er al direct iemand bij de gate voor je klaar staat om je naar je eerste overnachtingsadres te brengen. Je hebt namelijk geen zin om zelf op dat moment veel te moeten regelen. Het informatiepakket dat dan wordt overhandigd heeft ons de gehele reis van uitstekende tips en informatie voorzien.

Pancake RocksAlles wat we hadden besproken en vooraf hadden gereserveerd klopte uitstekend. We werden overal verwacht op de juiste tijden en plekken. We hoefden ons nooit zorgen te maken of er wel of niet wat was geboekt. Vanuit Untamed Travelling was het uitstekend en prima verzorgd. De excursies waren erg leuk om te doen en veelzijdig zodat je veel verschillende facetten van het land kunt zien. De gids die we bij aanvang hadden gekregen bood uitstekende informatie over excursie en slaapplaats zodat we ons iedere dag goed konden voorbereiden op onze dag en reis (bv. reistijd van A naar B, voorzieningen ter plaatse, wat mee te nemen op een excursie etc.) De overnachtingsplekken waren in vrijwel alle gevallen zeer goed gelegen waardoor het vaak een korte wandeling was naar het centrum en/of de bezienswaardigheden.

Onze hoogtepunten waren Mount Cook en omgeving, Clay Cliffs, Catlins, Doubtful Sound, Pancake Rocks, Wanaka en omgeving, Gletsers bij Frans Josef, Kayakken in Abel Tasman, Tongariri crossing, Hobbiton, Wellington, zeevissen en Waiotapu (vulkanisch park). Daarnaast zijn er op diverse locaties echt geweldige plekken te ontdekken met prachtige natuur, watervallen, uitzichten, bijzondere stenen, stranden e.d. een goede voorbereiding thuis en het lezen van andere ervaringen helpt enorm om de tijd zo goed mogelijk te besteden.

Nieuw-Zeeland,Tongariro NP We hebben enorm genoten van het verblijf in Rotorua (Doolan's Country retreat). Hoewel het verblijf in eerste instantie iets moeilijker vindbaar was (Navigatie was de redding) werden we zeer gastvrij ontvangen, heerlijk ontbijt en leuke gesprekken met de gastvrouw. Ontzettend grote tuin en gemeenschappelijke ruimtes (heel leuk voor interactie met andere gasten, maar je kunt je ook makkelijk even terugtrekken). Een super ontbijt werd voor je klaargemaakt.

Even uitrusten na een vermoeiende reis voordat je naar huis vliegt is erg fijn. Omdat wij best van activiteiten houden vonden we drie dagen in Coromandel en drie dagen in Russel een beetje te lang. Russel was ook erg lang rijden vanuit Coromandel. Dat hadden wij best kunnen/willen overslaan en deze dagen verdelen op enkele andere bestemmingen. Eén van beide bestemmingen had voor ons voldoende geweest.

Onze tip: Koop de eerste dagen een koelbox met koelelementen. Je kunt op veel plekken boodschappen doen, en zo ben je voorzien van koude drankjes/vers beleg, boter, een avondmaaltijd voor in de magnetron ook tijdens warme dagen (en het erg heet in de auto kan worden).

We hebben zoals gezegd een geweldige reis achter de rug met veel mooie ervaringen die we niet hadden kunnen maken zonder jullie goede voorbereidingen. Hiervoor dus nogmaals heel hartelijk bedankt !!

Groeten van Edwin en Patricia

Ervaar net als Edwin en Patricia reizen met Untamed