Share

Mauritius reizen

Strandvakantie Mauritius

Voor veel mensen staat Mauritius gelijk aan paradijselijke stranden, helderblauw water en wuivende palmbomen. Een ideale bestemming voor een huwelijksreis of strandvakantie. Maar er is meer op het eiland! Mauritius, door Nederlanders in de 17e eeuw genoemd naar stadhouder prins Maurits, is vulkanisch. Het eiland telt ruim zevenhonderd inheemse plantensoorten. U kunt ze bewonderen in de botanische tuin van Pamplemousse en in natuurparken waarvan de Gorges de la Rivière Noire de grootste bekendheid geniet. De parken passen in het duurzaam toerismebeleid van overheid en particulieren. U vindt er ook apen, de pijlstaartvogel – symbool van het eiland – en edelherten. De Nederlanders introduceerden de dieren op het eiland, net als het suikerriet. Ook cultuurliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken met musea, Hindoetempels, creoolse landhuizen uit de koloniale tijd en overblijfselen van het Nederlandse Fort Frederik Hendrik. De parelwitte en goudgele stranden, het azuurblauwe en altijd warme zeewater en de vele koraalriffen maken Mauritius tot een paradijs voor zonaanbidders, snorkelaars, (diepzee)duikers en watersporters.

Inspiratie voor Mauritius

Beleef Mauritius met Untamed

Top accommodaties in Mauritius

Bekijk hier meer accommodaties in Mauritius

ONZE KLANTERVARINGEN

  • Lesley en Sofie Baerts-Peeters

    FANTASTISCH!!! Dat is in één woord hoe onze huwelijksreis was!

    Meer informatie
  • Dhr. Middelburg en Mevr. Heye

    Het hotel was super, precies wat we zochten!

    Meer informatie

VAN ONS BLOG

Mauritius, een droombestemming

Afgelopen september maakte ik namens Untamed Travelling een verkenningsreis naar het prachtige tropische eiland Mauritius. 25 graden, palmbomen, tropische bloemen, hagelwitte stranden, een turquoise oceaan met kristalhelder water en een heerlijke welkomst cocktail, ik moet twee keer knipperen met mijn ogen maar het is echt waar, I’m in paradise!

Aanbevolen door Griet Daneels

Mauritius heeft mijn verwachtingen overtroffen. We kennen allemaal de mooie witte stranden, minder bekend is het prachtige natuurschoon in het binnenland. De moeite waard om uw heerlijke strandhotel of resort voor te verlaten.

Long Beach | Sun Resorts

Het nieuwe luxe resort Long Beach Resort Mauritius, gelegen in Belle Mare aan de oostkust, bevindt zich tussen poederachtige witte zandstranden, een turkooisblauwe lagune en de Indische Oceaan.

Meer informatie
sluiten