Winreis Zuid-Afrika

Lees het verslag van Monique en Han Wijn die in november van 2021 een onvergetelijke selfdrive door noordelijk Zuid-Afrika maakten

Winreis Zuid-Afrika

Lees het verslag van Monique en Han Wijn die in november van 2021 een onvergetelijke selfdrive door noordelijk Zuid-Afrika maakten

Winreis Zuid-Afrika

Noordelijk Zuid-Afrika, anders dan anders…

Na een fantastische voorbereiding van Untamed Travelling door middel van een online reisbeschrijving (super professioneel!) en een app die we konden downloaden met alle benodigde onderdelen van onze reis, reisden we met veel zin met KLM van Amsterdam naar Johannesburg. Na een vlucht van zo’n tienenhalf uur werden we daar opgewacht door een plaatselijke medewerker die ons begeleidde naar de shuttle die ons naar het eerste hotel voor de nacht bracht, het African Rock Hotel.

Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika

JOHANNESBURG

Het African Rock Hotel is een kleinschalig boetiekhotel van een Nederlandse eigenaar in een veilige compound in een rustig deel van Johannesburg. Ze hadden recent een tweetal tuinkamers bijgebouwd en wij kregen er daar één van. Wat een ongekende luxe en wat een ruime kamer! Alles was zeer netjes en vooral de badkamer was een plaatje. Na een lekker drankje om de lange dag af te sluiten zijn we heerlijk in slaap gevallen in een zeer comfortabel bed. In de ochtend werden we verblijd met een lekker ontbijt en konden we nog wat genieten van de heerlijke ambiance van het mooie hotel en hadden we een leuk gesprek met de eigenaar. Onze huurauto werd die ochtend keurig afgeleverd (Volkswagen Tiguan) en we gingen op pad voor een vierenhalf uur durende rit noordelijk naar Tzaneen.

Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika
Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika

LIMPOPO

Na een prachtige rit door de provincie Limpopo met onder andere de Magoebaskloof-bergpas kwamen we aan in ons volgende hotel, het Kings Walden Garden Manor Hotel. Na een weldadig welkomstdrankje zijn we wat gaan uitrusten in de prachtige tuin. De eyecatcher van dit hotel? Het uitzicht! Vanuit de tuin heb je een fenomenaal uitzicht over de vallei. De lichtval en de rust maken dit een magische plek, mede door een grote kale boom die het geheel nog een extra dimensie geeft. Een drankje smaakt hier nog beter! Na onze incheck in de geweldige kamer met open haard en ruime badkamer was het alweer tijd voor het diner dat werd geserveerd door gepassioneerde mensen met een gulle glimlach. Helaas verbleven we ook hier maar één nacht. Na in de ochtend genoten te hebben van een lekker ontbijt, door de fantastische tuin te hebben gewandeld en de vele aapjes te hebben gefotografeerd, vervolgden we onze reis naar het noorden, naar onze volgende bestemming; The Outpost Lodge in het meest noordelijke deel van het Kruger Park.

Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika
Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika

KRUGER PARK

Na weer een prachtige rit van zo’n vier uur kwamen we aan bij de meest noordelijke gate van het Kruger Park, de Pafuri Gate. Vanaf deze ingang was het nog zo’n 20 minuten tot aan The Outpost Lodge. We werden daar verwelkomd door de uiterst vriendelijke staf met een prachtige brede Zuid-Afrikaanse glimlach. Na ook hier weer een welkomstdrankje werden we begeleid naar onze kamer. Alle superlatieven schieten tekort om deze kamer te beschrijven, zo mooi! Men had ons de honeymoon suite toebedeeld. Wat een luxe, en wát een uitzicht!! Deze hoogst gelegen kamer bood een fenomenaal (open!) uitzicht over de Levuvhu Rivier en de vallei er omheen.

We waren op tijd voor de eerste (middag) gamedrive met Samuel (Sam), onze chauffeur/spotter die ons gedurende ons twee nachten durende verblijf zou meenemen. Hij bleek een wandelende encyclopedie van alle flora en fauna die dit gedeelte van het Kruger Park te bieden heeft. Wat een enorme passie heeft deze man en hij kan er ook nog eens prachtig over vertellen! Na een lekkere sundowner (drankjes en wat hapjes op de helft van de drive) op een plek met een geweldig uitzicht over de rivier en vallei, gingen we in de schemer terug waarbij Sam met zijn zoeklamp nog dieren zocht die we niet al waren tegengekomen. Maar wat hadden we al veel gezien! Zebra, impala, everzwijn, kudu, olifant, etc. Zeker de uitgebreide kennis van Sam voor vogels was een extra ‘tintje’ op de mooie drive.

Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika

Teruggekomen in het hotel wachtte ons een heerlijk diner. Wát een keuken heeft The Outpost! Het diner zou niet misstaan in een sterrenrestaurant. De passie van de kok spatte ervan af. Na wederom een heerlijke maar korte nacht werden we al om 4.30 uur gewekt door Sam voor onze ochtend game drive. Op dit tijdstip van de dag zijn veel dieren het actiefst. Tijdens onze koffie met likeur – een heerlijke Amarula – stopten we bij de rivier met het drielandenpunt van Zuid-Afrika, Mozambique en Zimbabwe. Hier, in de monding van de rivier, lagen krokodillen en een hele grote groep nijlpaarden. Dat was echt een cadeautje op de vroege ochtend. Na een mooie rit kwamen we bij ons hotel aan waar een heerlijk à la carte ontbijt op ons stond te wachten. Na alle indrukken besloten we die middag maar even te ontspannen met een massage op onze kamer. Wat een luxe en ontspanning. Terwijl de olifantenkudde onder onze kamer voorbijtrok, konden we ons alweer klaarmaken voor de volgende middag game drive waarbij Sam weer een geheel andere kant van het gebied liet zien. The Outpost Lodge biedt een ongekende luxe en service waarbij alles wordt gedaan met een enorme passie voor de gast. Wat hebben we hier genoten. Na een laatste (vroege) ochtendsafari waarbij we weer intens genoten hebben van Sam’s passie en kennis, moesten we onze reis helaas alweer vervolgen. We reden met een nachtelijke tussenstop in de plaats Louis Trichard verder door naar de Waterberg regio, naar de Zebra’s Crossing Very Private Bush Lodge.

Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika

WATERBERG REGIO

Bij aankomst in de Zebra’s Crossing Lodge werden we allerhartelijkst ontvangen door de staf van de lodge, met voorop Promise, de manager die daar al 25 jaar werkt. Nou dat ‘beloofde’ inderdaad wat voor ons verblijf in deze heerlijke lodge en dito omgeving. Na ingecheckt te zijn in onze wederom fantastische kamer die een hele authentieke Zuid-Afrikaanse sfeer had (met buitendouche!), gingen we een drankje doen en maakten we samen met Promise een safari rit over het domein van de lodge. Omdat het domein omheind is – daar merk je niets van omdat het zo groot is – komen hier geen roofdieren voor en hebben de giraffen, impala’s, zebra’s etc. alle vrijheid en ruimte om zich te bewegen. Het leuke daarvan is dat ze regelmatig in de waterput van de lodge komen drinken. Met name de giraffen en zebra’s voelen zich hier erg thuis en komen dichtbij genoeg om prachtige foto’s van te maken. Na de rit hebben we nog even gesproken met de nieuwe (Nederlandse) eigenaar van de lodge, Thijs, die de lodge samen met zijn vrouw, schoonzus en zwager pas drie weken eerder had gekocht. Omdat wij zijn eerste Nederlandse gasten waren, vroeg hij ons wat we zouden veranderen aan de lodge en kamers. Nou, ons antwoord was heel duidelijk… Helemaal niets! Alles klopt hier werkelijk. De inrichting, de service, de locatie, kortom een fantastische plek. Helaas was ons verblijf hier ook maar één nacht en met pijn in ons hart namen we afscheid van de staf met een lach en een traan. Wat hebben we hier genoten!

Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika
Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika

MADIKWE GAME RESERVE

Na opnieuw een lange maar mooie rit door het geweldige Zuid-Afrikaanse landschap reden we naar het westen, naar de grens met Botswana, naar Madikwe Game Reserve, waar we onze laatste twee hotelnachten hadden in Madikwe Hills Private Game Lodge.

Het is duidelijk dat Untamed Travelling dit laatste verblijf als klapstuk had bewaard! De ontvangst alleen al door Hannes Kruger, de manager van de lodge, was zeer hartelijk. Deze lodge is het ultieme van wat een verblijf in een wildpark mooi maakt: de Big Five in de buurt, excellente service en luxe en alles met een smile. Wat een toplocatie! Ook onze kamer was er een uit een sprookjesboek. 150 vierkante meter puur comfort met een aparte woonkamer, slaapkamer en mega badkamer. Ook een buitendouche op het terras met een plunge pool. Het mooiste aan de kamer was echter het uitzicht op de dieren die regelmatig voorbijkwamen om wat te drinken of zich te verfrissen in de waterpoel die recht voor ons terras lag. De olifanten, impala’s, giraffen, buffalo’s, kudu’s, zwijnen, ja alles kwam regelmatig en in grote getalen voorbij. Ook hier in Madikwe hadden we twee nachten met middag- en ochtend game drives. Dit keer ook met een spotter voorop de wagen die snel al het moois wat dit park heeft te bieden kon opsporen. Binnen 24 uur hadden we de Big Five gezien! Van imposante neushoorns en een groep leeuwen tot indrukwekkende buffels en grote en kleine (baby) olifanten.

Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika
Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika

Als klap op de vuurpijl zagen we een prachtig luipaard, een dier dat niet gemakkelijk te spotten valt. Wat een belevenis. De ongekende luxe van dit resort en de dieren die je in elke ochtend- en middag game drive tegenkomt maakt deze lodge tot een unieke in zijn soort! Op speciaal verzoek hebben we de tweede dag de lunch overgeslagen en gevraagd of we deze op onze kamer konden nuttigen. Nou, niets was de staf teveel en ze pakten uit met een verrukkelijke picknick inclusief dekens en kussens op ons terras met uitzicht op de dieren. Ook kregen we een romantische diner for two aangeboden op ons terras om de laatste avond in Zuid-Afrika op een mooie manier af te sluiten. Ook hier maakte de staf een waar feest van, van rozenblaadjes in de badkamer tot een prachtig gedekte tafel op ons terras waarbij de bediening elke gang kwam brengen. Wat hebben we genoten van deze ultieme service. Na deze laatste nacht zijn we in zo’n vierenhalf uur teruggereden naar O.R. Tambo International Airport in Johannesburg om onze huurauto weer in te leveren en de nachtvlucht terug naar Amsterdam te nemen.

Blog Monique Wijn - winreis Zuid-Afrika

GENOTEN

Genot is het woord wat onze reis in dit gedeelte van Zuid-Afrika het beste omschrijft. We hebben genoten van de prachtige ongerepte natuur die dit (nog niet toeristische) gedeelte van Zuid-Afrika heeft. Genoten van de prachtige accommodaties die Untamed Travelling voor ons had geregeld. Genoten van de mensen en hun cultuur die in dit gedeelte weer anders is dan in het zuidelijke deel van Zuid-Afrika. Kortom genoten van álles! Wij zijn verliefd geworden op dit gedeelte van Zuid-Afrika en zullen hier dan ook zeker terugkomen, geen enkele twijfel! Dank je wel Untamed Travelling voor deze onvergetelijke reis!

Monique Wijn

Monique Wijn, reisprofessional bij Travel Service Best, was op de Vakdag van de Vakantiebeurs in 2020 aanwezig bij de door Untamed georganiseerde borrel. Tijdens deze informele receptie verlootte Untamed ook dit jaar een aantal prachtige reizen onder de aanwezigen. Monique was de gelukkige die een selfdrive door noordelijk Zuid-Afrika voor twee personen won, een reis die zij samen met haar man Han in november 2021 eindelijk kon verzilveren.

Meer uit ons blog