Share

Rondreis Chili, Bolivia en Argentinië

Reis naar Bolivia, Chili en Argentinië

Deze reis neemt u mee naar de Atacama-woestijn met zijn wonderlijke maanlandschappen en geisers omringd door imposante vulkanen. Vervolgens reist u door naar de eindeloze zoutvlakten van Bolivia, een pittige, spectaculaire tocht op hoogte over de Salar de Uyuni. U eindigt in Argentinië, waar u met eigen huurauto het gebied rond Salta kunt ontdekken en kunt ontspannen op een wijnboerderij. U sluit af met een verblijf in bruisend Buenos Aires.

Tips & Tops Rondreis Chili, Bolivia en Argentinië:

  • Tijdens uw meerdaagse privé-tocht (inclusief chauffeur/gids) door Bolivia komt u langs de gekleurde meren Laguna Verde en Laguna Colorada met grote kolonies flamingo’s. De kleuren en de pracht van de desolate woestijn en bergen op deze hoogte is verbluffend.
  • In de surrealistische omgeving van Salar de Uyuni slaapt u in een zouthotel.
  • Wilt u uw rondreis per huurauto uitbreiden, dan kunt u doorrijden van Salta naar Mendoza langs de flanken van de Andes door Nationaal park Ischigualasto (Vallei van de Maan) en Nationaal Park Talampaya (rode bergen), zie ook per-huurauto-over-ruta-40.
  • Bent u geïnteresseerd in de gastronomie van de Andes en de excellente (witte) wijnen rond Cafayate? Wij kunnen culinaire workshops voor u organiseren, de voortreffelijkste gastronomische plekjes voor u reserveren en een verblijf in één van de prachtige wijnhuizen van harte aanbevelen. Kijkt u eens naar Het Noorden Deluxe voor inspiratie.
  • De beste reisperiode is van maart tot en met november; de periode van half december tot maart is minder geschikt.
  • U kunt ook van San Pedro de Atacama met de bus over de hoge passen van de Andes doorsteken naar Salta, daar de selfdrive langs de toppen van de Andes doen of aansluiten op de De extremen van Noord-Argentinië.
  • Kijkt u eens bij onze aanbevolen accommodaties: Alto Atacama, Tierra Atacama of Awasi - San Pedro Atacama, Zouthotel Luna Salada - Uyuni, El Manantial de Silencio in Purmamarca, La Merced de Alto in Cachi, The House of Jasmines bij Salta.

Hoogtepunten van deze reis

Salta en omgeving

'La Linda' in het Andesgebergte, het perfecte uitgangspunt voor een bezoek aan de Quebrada de Humahuaca en Cafayate

Meer informatie

De zoutvlakte van Uyuni

De Salar de Uyuni is een immense zoutvlakte, gelegen op grote hoogte. Absoluut een van de hoogtepunten van een reis door Bolivia

Meer informatie

San Pedro de Atacama

In het noorden van Chili ligt de Atacama woestijn met indrukwekkende zoutvlaktes en hoge vulkanen

Meer informatie
sluiten