Share

Bolivia reizen

Bijzonder Bolivia - Salar de Uyuni, Titicacameer, La Paz...

Het hooggelegen Bolivia bestaat voor een groot deel uit een enorme hoogvlakte, de Altiplano. Een bijzonder fenomeen op deze hoogvlakte zijn de salars of zoutvlaktes. De meest bekende is de Salar de Uyuni, de op één na grootste zoutvlakte ter wereld! Op de grens met Peru bevindt zich het prachtige diepblauwe Titicacameer, het grootste meer van Zuid-Amerika, tevens het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Het oosten van Bolivia bestaat uit laagland, met voor een deel tropisch regenwoud. Ook bijzonder is het mijnstadje Potosí met eeuwenoude zilvermijnen. In Potosí zelf is de Spaanse rijkdom nog duidelijk te zien aan de talrijke kerken, kathedralen, kloosters en koloniale huizen. Vaak in terracotta kleur opgetrokken als eerbetoon aan de kleur van de berg el Cerro Rico. De hoofdstad Sucre, de witte stad, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst vanwege de prachtige witte koloniale gebouwen en kerken. Een bezoek aan La Paz, op 3600 meter hoogte, met het bruisende Plaza San Francisco en de cholitas, de zo kenmerkende Boliviaanse indiaanse vrouwen met hun fraai geborduurde rokken (polleras) en zwarte bolhoedjes, mag zeker niet ontbreken aan uw reis. 

Inspiratie voor Bolivia

Beleef Bolivia met Untamed

La Paz

Een kleurrijke stad op grote hoogte met op de achtergrond de besneeuwde top van de Illimani (6402 m)

Meer informatie

Sucre

De oude binnenstad van Sucre beschikt over goed bewaard gebleven koloniale gebouwen, opgenomen op de werelderfgoed lijst

Meer informatie

Top accommodaties in Bolivia

Bekijk hier meer accommodaties in Bolivia

VAN ONS BLOG

Adembenemend Bolivia, land van uitersten, van superlatieven

Zo is er de hoogst gelegen stad ter wereld te vinden evenals het hoogstbevaarbare meer, de grootste zoutvlakte, het hoogste ski gebied en ook nog eens de gevaarlijkste weg op aarde. Heerlijk om na jaren weer terug te keren naar deze fascinerende bestemming; het was alweer veel te lang geleden. 

Reismogelijkheden:

sluiten