Share

Laos reizen

Het kloppende hart van Zuidoost-Azië

Laos is geheel ingesloten door andere landen, er is geen directe verbinding met de zee. Geografisch is Laos het hart van Zuidoost-Azië, en door deze ligging is het heel goed mogelijk om een reis naar Laos te combineren met omringende landen. Maar bedenk dit: de beste elementen van het culturele en spirituele erfgoed van Zuidoost-Azië komen hier samen. Laos is een kloppend hart, met een opmerkelijk ontspannen sfeer. 

De belangrijkste waterweg is de Mekong-rivier, en tijdens een reis door Laos zult u meerdere malen uitkijken over deze machtige rivier. De grootste steden van Laos zijn gevestigd op de oevers van de Mekong: Luang Prabang, Vientiane, Savannakhet en Pakse. Culturele centra met een rijke historie, met fraaie boeddhistische tempels en oude monumenten, maar ook een bruisend uitgaansleven. Deze steden zijn volop in ontwikkeling.

De meest markante karakteristieken van het land ervaart u vooral als u reist naar de uithoeken, waar de kleurrijke diversiteit aan volkeren het grootst is. U ontdekt dan de groene lappendekens van rijstvelden en plantages, en de adembenemend mooie natuurlijke landschappen. Karstgebergte domineert, de grillige kalkrotsen steken door de dichte begroeiing. De jungle ligt ’s morgens onder een dikke deken van mist, maar zodra de nevel oplost komen kleuren tot leven.

Inspiratie voor Laos

Beleef Laos met Untamed

Ban Kong Lor

De Hin Boun-rivier vond een weg dwars door het poreuze karstgebergte. Stap in een boot, en vaar mee door de fenomenaal mooie Kong Lor-grot.

Meer informatie

Top accommodaties in Laos

Bekijk hier meer accommodaties in Laos

ONZE KLANTERVARINGEN

  • Anna Ruys

    Ik heb van elke minuut genoten! Wat een heerlijk land!

    Meer informatie

VAN ONS BLOG

Thailand en Laos, Where the world can't find you...

Vriendelijk, veilig, rijk aan cultuur en nationale parken vol wildlife, het land waar zelfs het eten op straat 'divine' is; Thailand is voor iedereen! De hoogste tijd om dit in eigen persoon te ervaren, en bovendien gebruik te maken van de centrale ligging in Zuidoost-Azië. Op uitnodiging bezoek ik de attracties in Chiang Rai en Chiang Mai, maak ik een uitstapje naar het mooie Luang Prabang (Laos), en sluit ik dit achtdaagse avontuur af in Bangkok met een levendig avondje uit.

sluiten