Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Vietnam REIZEN

Rijk aan cultuur en bijzondere natuur

Vietnam is een uitgestrekt land, lang en smal, en boordevol contrasten. Het land, dat nog niet zo lang geleden werd verscheurd door geweld, bedekt de littekens van het verleden met een optimistische blik op de toekomst. Vietnam is volop in ontwikkeling, en u wordt hier welkom geheten met een stralende lach.

In het uiterste zuiden ligt de Mekong-delta. Het is niet alleen de rijstschuur van Vietnam, op drijvende markten langs de uitlopers van de Mekong worden allerhande agragrische producten verhandeld. Voor de kust liggen enkele archipels, ware tropische bounty-eilanden met prachtige resorts. Een groot deel van de kust van het vasteland heeft eveneens prachtige zandstranden, en is rijk aan historische plaatsen. De oude handelsstad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven, het is een indrukwekkend monument vol charme. In Hue vindt u tempels en pagodes, overblijfselen van het oude keizerlijke imperium.

Landinwaarts liggen enkele prachtige natuurparken met een rijke biodiversiteit. Hier ziet u onder meer gibbons en andere primaten, en bijzonder veel vogelsoorten.  Grillige karstformaties zitten vol spelonken en grotten, waaronder ’s werelds grootste grot Hang Son Doong. Rijstvelden liggen als groene lappendekens tussen de bergen, de lokale bevolking verplaatst zich per ossenkar of fiets.

Voor de kust bij Hanoi ligt de Ha Long-baai, met duizenden karstformaties die boven de zeespiegel uitsteken. In het uiterste noorden, nabij de grens met China, ligt de hoogste berg van Indochina, de berg Fansipan. Het omringende gebied wordt bewoond door traditionele bergvolkeren, en het lijkt of de tijd hier lang geleden is stilgezet.

 

RONDREIZEN DOOR Vietnam

Wij bieden u graag een reisvoorstel aan dat volledig voldoet aan uw verwachtingen. De voorgestelde reizen op onze website zijn vooral bedoeld als inspiratie, en tonen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen. Wij adviseren u met plezier!

Wij vinden het – zeker nu – belangrijk dat u juist geïnformeerd bent en met een goed gevoel op reis gaat. In ons blog leest u de laatste ontwikkelingen.

Benieuwd naar onze inspiratiereizen? 

BELEEF Vietnam MET UNTAMED

Eilanden in de Golf van Tonkin

Ha Long-baai is opgenomen op de lijst van de ‘New 7 Wonders of Nature’. Minder bekend, maar net zo mooi zijn de baaien van Lan Ha en Bai Tu Long.

De oude handelsstad Hoi An

De historische stad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Een rijk verleden leidde tot een smeltkroes van stijlen.

Ha Long Bay

Bizarre kalkstenen rotsformaties variëren van torenhoge pilaren tot paradijselijke eilanden in de smaragdkleurige Golf van Tonkin

De Mekong Delta

De machtige Mekong-rivier waaiert uit tot een netwerk van rivieren en kanalen. In het grootste agrarische gebied van Vietnam ziet u eindeloze rijstvelden, plantages en drijvende markten.

De bergvolkeren van het noorden

Het uiterste noorden van Vietnam kent een zeer rijke culturele diversiteit. Tijdens een meerdaagse trekking met homestays ontmoet u verschillende bergvolkeren.

Con Dao-archipel

Tropische wouden, ongerepte stranden en de mooiste koraalriffen van Vietnam

Cuc Phuong National Park

Het oudste nationale park van Vietnam heeft een bijzonder rijke biodiversiteit. Verschillende – soms zeer zeldzame – apensoorten komen hier voor.

De Mai Chau-Vallei

In een schilderachtig mooie omgeving ontmoet u de uiterst vriendelijke White Thai en Muong.

Top accommodaties in Vietnam

Bãi San Hô

Het best bewaarde geheim van Centraal Vietnam

Six Senses Con Dao

Roomwitte stranden in een oceaan van blauw, weelderige luxe en een overdaad aan natuurschoon

Paradise Cruises

Comfortabel verdwalen in een labyrint van duizenden kleine eilanden

MEER INFORMATIE?

Graag helpen we u met het samenstellen van uw droomreis. Aan de hand van uw wensen stelt onze regiospecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij adviseren u met plezier!

UNTAMED INSPIRATIE

Vul uw e-mailadres in om u in te schrijven voor de nieuwsbrief (zie privacyverklaring)
Wij zijn ook te volgen op:
Untamed Travelling

Untamed Travelling

Scroll naar top