Share

Vietnam reizen

Rijk aan cultuur en bijzondere natuur

Vietnam is een uitgestrekt land, lang en smal, en boordevol contrasten. Het land, dat nog niet zo lang geleden werd verscheurd door geweld, bedekt de littekens van het verleden met een optimistische blik op de toekomst. Vietnam is volop in ontwikkeling, en u wordt hier welkom geheten met een stralende lach.

In het uiterste zuiden ligt de Mekong-delta. Het is niet alleen de rijstschuur van Vietnam, op drijvende markten langs de uitlopers van de Mekong worden allerhande agragrische producten verhandeld. Voor de kust liggen enkele archipels, ware tropische bounty-eilanden met prachtige resorts. Een groot deel van de kust van het vasteland heeft eveneens prachtige zandstranden, en is rijk aan historische plaatsen. De oude handelsstad Hoi An is uitzonderlijk goed bewaard gebleven, het is een indrukwekkend monument vol charme. In Hue vindt u tempels en pagodes, overblijfselen van het oude keizerlijke imperium.

Landinwaarts liggen enkele prachtige natuurparken met een rijke biodiversiteit. Hier ziet u onder meer gibbons en andere primaten, en bijzonder veel vogelsoorten.  Grillige karstformaties zitten vol spelonken en grotten, waaronder ’s werelds grootste grot Hang Son Doong. Rijstvelden liggen als groene lappendekens tussen de bergen, de lokale bevolking verplaatst zich per ossenkar of fiets.

Voor de kust bij Hanoi ligt de Ha Long-baai, met duizenden karstformaties die boven de zeespiegel uitsteken. In het uiterste noorden, nabij de grens met China, ligt de hoogste berg van Indochina, de berg Fansipan. Het omringende gebied wordt bewoond door traditionele bergvolkeren, en het lijkt of de tijd hier lang geleden is stilgezet.

 

Inspiratie voor Vietnam

Beleef Vietnam met Untamed

Jo Fransen

De Mekong Delta

De machtige Mekong-rivier waaiert uit tot een netwerk van rivieren en kanalen. In het grootste agrarische gebied van Vietnam ziet u eindeloze rijstvelden, plantages en drijvende markten.

Meer informatie

Ha Long Bay

Bizarre kalkstenen rotsformaties variëren van torenhoge pilaren tot paradijselijke eilanden in de smaragdkleurige Golf van Tonkin

Meer informatie

Top accommodaties in Vietnam

Bekijk hier meer accommodaties in Vietnam
sluiten