Share

Maleisië reizen

Walhalla voor natuurliefhebbers

In de loop der eeuwen zetten Indiërs, Chinezen, Japanners, Hollanders, Portugezen en Britten voet aan land als ontdekkingsreiziger, handelaar, bezetter of bestuurder. Het Maleisisch Schiereiland is teruggegeven aan de oorspronkelijke bevolking, wat bleef is de erfenis van verschillende kleuren en aroma’s. In historische en koloniale steden is die smeltkroes van culturen opvallend, maar het zijn de Maleisische taal en tradities die de eenheid smeden. 

Veruit het grootste deel van de bevolking van Maleisië woont op het Maleisisch Schiereiland, en veel land is gecultiveerd. Daartussen volop regenwoud, met enkele uitzonderlijk ongerepte gebieden. De geuren en geluiden van de wouden, spannende tochten in de dichte vegetatie… Wat een contrast met de soms heerlijk chaotische drukte in de steden! Juist die veelzijdigheid maakt dit deel van Maleisië zo boeiend.

Maleisisch Borneo

Vanuit de lucht geven de uitgestrekte regenwouden van Sarawak en Sabah hun geheimen niet prijs, maar onder de groene deken van boomtoppen schuilen bijzondere schatten. De orang-oetan is het icoon van Maleisisch Borneo, en achter deze goedaardige mensaap volgt een lange parade van woudbewoners. Begeef u op een avontuurlijke ontdekkingstocht over rivieren en in de bergen, door dichte jungle en mangrovebossen, en laat u in vervoering brengen door de uitbundige, uitzonderlijk diverse flora en fauna. Dit is een walhalla voor natuurliefhebbers.

Tropische eilanden

De beschutte lagunes en verlaten stranden van de vele eilanden en archipels van Maleisië behoren tot de mooiste ter wereld. Ook onder water is het landschap wonderschoon. Duikers kunnen zich verheugen op kleurrijke toplocaties.

Inspiratie voor Maleisië

Beleef Maleisië met Untamed

Cameron Highlands

De schilderachtige route door de Cameron Highlands leidt door regenwouden, langs theeplantages, tuinderijen en bloemkwekerijen. Hoog in de bergen zijn de magische nevelwouden.

Meer informatie

Danum Valley Conservation Area

Het regenwoud van de Danum Valley Conservation Area behoort tot de best bewaarde wouden van Maleisië, het is één van de meest complexe ecosystemen ter wereld. Een afgelegen, unieke bestemming voor natuurliefhebbers.

Meer informatie

Langkawi archipel

Omringd door het turquoise water van de Andaman zee liggen de 99 eilanden van de Langkawi archipel. Alleen de vier grote eilanden zijn bewoond, de overige 95 eilanden zijn ongerepte, idyllische juweeltjes.

Meer informatie

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een bruisende metropool met een multicultureel karakter, het straatbeeld toont grote contrasten. De lijst met aantrekkelijke bezienswaardigheden is lang, en elke maaltijd is een culinair feest!

Meer informatie

Penang

Street food mekka van Azië en geliefd om de bijzondere street art in het oude centrum van Georgetown

Meer informatie

Royal Belum State Park

Een van de oudste regenwouden ter wereld en het thuis van de Maleise tijger, Withandgibbon, Aziatische olifant, Maleise beer, Sumatraanse neushoorn en Maleise Tapir.

Meer informatie

Borneo

Begeef u op een avontuurlijke ontdekkingstocht over rivieren en in de bergen, door dichte jungle en mangrovebossen, en laat u in vervoering brengen door de uitbundige, uitzonderlijk diverse flora en fauna.

Meer informatie

Kinabatangan rivier

De 560 km lange Kinabatangan rivier kronkelt zich een weg door de weelderige jungle van Sabah; het perfecte uitgangspunt om wilde dieren te zien. 

Meer informatie

Top accommodaties in Maleisië

Cameron Highlands Resort

Voorbije tijden herleven in het nostalgische Cameron Highlands resort. Van afternoon tea tot een rokerige whisky, van snookertafel tot golfbaan, dit is een klein stukje Engeland in Azië.

Meer informatie
Bekijk hier meer accommodaties in Maleisië

ONZE KLANTERVARINGEN

  • Dhr. Bohez

    Overweldigende natuurpracht, programma met mooie afwisseling, een absolute aanrader!

    Meer informatie
  • Dhr. Kattestaart

    'Het was een bijzondere belevenis en ervaring om dit alles mee te maken!'

    Meer informatie

VAN ONS BLOG

De betovering van Maleisië

Maleisië wat heb je veel te bieden, wat heb ik veel gezien. Van City tot Jungle, van Highlands tot uitgestrekte laaglanden; het is er allemaal. Chinese invloeden, Indische invloeden vaak met een Franse of Engelse twist maken dit land heel bijzonder om een bezoek te brengen.

Reismogelijkheden:

sluiten