Share

Peru reizen

Onbegrensde diversiteit

Peru is zonder twijfel een absolute topbestemming. Voor de meeste reizigers staat Peru synoniem aan de imposante archeologische Inca vondsten in de hoge Andes. Vanzelfsprekend staat een bezoek aan het legendarische Machu Picchu hoog op ieders verlanglijst. De laatste jaren wordt het imago van het Zuid-Amerikaanse land echter steeds veelzijdiger. Maak kennis met de overweldigende Peruaanse keuken; Lima is niet voor niets de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika! Op de kleurrijke markten is het genieten van de gastvrije indianen en in de Colca Canyon zweven de indrukwekkende condors aan u voorbij. Vergeet ook vooral niet het minder bekende noorden van het land aan te doen. De van leem gemaakte Chan Chan paleizen en de mysterieuze bouwwerken van de Chachapoyas, het volk van de wolken, zullen zelfs de meest ervaren reiziger verrassen. Een goed bewaard gebleven geheim zijn de tropische stranden van Mancora met zijn wuivende palmbomen.

Een kustwoestijn, de diepste canyons ter wereld, het immense Titicaca meer, de Altiplano, besneeuwde Andespieken, actieve vulkanen, altijd groen regenwoud en machtige junglerivieren… De diversiteit van het land voor wat betreft natuur, cultuur, landschappen en volkeren lijkt haast onbegrensd. 

 

Inspiratie voor Peru

Beleef Peru met Untamed

Nazca lijnen

De Nazca lijnen spreken tot ieders verbeelding; een groot aantal lijnen en figuren in de woestijn ten zuiden van Lima

Meer informatie

Top accommodaties in Peru

Bekijk hier meer accommodaties in Peru

ONZE KLANTERVARINGEN

 • Lisbeth Sorensen & Stefan Willems

  Wat een mooi land. Boven verwachting!

  Meer informatie
 • Ronald van Kleef

  De mooiste reis die ik OOIT heb gemaakt!

  Meer informatie
 • Hans van Noort en Sandra Amor

  We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen hoe geweldig Peru is...

  Meer informatie
 • Familie De Ro

  Samen met Lake Titicaca waren de dagen van de trekking het allermooiste van de reis!

  Meer informatie
 • Co & Joke Vink

  Het klopte van A tot Z

  Meer informatie
 • Greet Hancke

  Het regenseizoen was absoluut geen stoorzender

  Meer informatie

VAN ONS BLOG

Peru - pisco - perfecto

Eten en drinken, het maakt deel uit van elke reis. Steeds meer mensen kiezen speciaal voor bepaalde bestemmingen vanwege de restaurants en de lokale smaken. Culinaire reizen waarbij gastronomische hoogtepunten aan elkaar geregen worden zijn in trek. Ik reis op mijn beurt af naar Lima voor het Mistura festival, het grootste foodfestival van Zuid-Amerika en het walhalla der lekkerbekken. En voor de vele toprestaurants die de stad rijk is.

Reismogelijkheden:

sluiten