De Iconische Noordwest Passage

Avontuurlijk cruise naar de ruige Arctic en Groenland

Silversea

De Iconische Noordwest Passage

Avontuurlijk cruise naar de ruige Arctic en Groenland

Silversea

De Iconische Noordwest Passage

Expeditiecruise door de ruige landschappen van Arctic & Groenland

Deze avontuurlijke expeditiecruise begint in het ruige Groenland. Ontmoet de kleine maar vriendelijke gemeenschap in de schilderachtige stad Kangaamiut, verken de eeuwenoude ruïnes van de Inuit in Nuuk en vaar door immense fjorden en gletsjers bij Ilulissat Icefjord, ook wel bekend als dé geboorteplaats van ijsbergen.

In de volgende dagen ontdekt u de pracht van de ongerepte Arctic. Wandel door Pond Inlet, het belangrijke centrum van Inuit-kunst, zet voet aan land op het grootste onbewoonde eiland ter wereld Devon Island en sta versteld van de archipel met duizenden eilanden die grotendeels tot het territorium Nunavut behoort. Onderweg geniet u vanaf het dek van het rijkelijke zee- en vogelleven.

Treed in de voetsporen van Arctische ontdekkingsreizigers en geniet van het landschap en bijzonder wildlife. Of dit nu uw eerste keer wordt of u deze regio al meerdere keren heeft bezocht, de woeste schoonheid van de Northwest Passage zal steeds weer versteld doen staan. Where the world can’t find you…

Tips & Tops Northwest Passage

 • Het expeditieschip Silver Wind is één van de meest ruime en comfortabele expeditieschepen van Silversea.
 • Sta versteld van schitterende uitzichten vanaf het balkon van uw luxueuze suite, geniet van ongeëvenaarde service aan boord en laat uw smaakpapillen prikkelen in een van de vier restaurants.
 • De immense fjorden in het gebied van Evighedsfjord Fjord kunnen een diepte bereiken van maar liefst één kilometer en u kijkt uw ogen uit wanneer u langs 2000 meter hoge kliffen vaart.
 • De Ilulissat Icefjord, bekend als de geboorteplaats van ijsbergen, produceert elke dag bijna 20 miljoen ton ijs.
 • De Beaufortzee is het grootste deel van het jaar bevroren. Alleen in de maandagen augustus en september wordt er een kanaal geopend nabij de Canadese en Alaska-kust. Houd uw camera in dit gebied in de aanslag voor beluga en Groenlandse walvissen, zeehonden en ijsberen.
 • De moderne geschiedenis van Cape Nome begon in 1898 toen ‘Three Lucky Swedes’ goud ontdekten in Anvil Creek. Veel van de architectuur uit deze gouden periode is nog steeds terug te zien.

Praktische informatie over deze expeditiecruise:

 • Rederij: Silversea
 • Expeditieschepen: onder andere: Silver Wind
 • Lengte van de expeditiecruise: 25 dagen (exclusief vluchtdagen)
 • Startpunt: Kangerlussuaq, Groenland
 • Eindpunt: Nome, Alaska
 • Vertrekdata: 23 augustus 2024 (25-daagse reis); 24 augustus 2025 (24-daagse reis). Vraag onze reisspecialist naar de mogelijkheden

Virtuoso member Untamed Travelling

Uw reis op maat

Deze rondreis is enkel een voorbeeldreis ter inspiratie. Vertel ons uw wensen en laat ons uw reis op maat samenstellen.

Dagelijks overzicht

1 Vertrek vanuit Kangerlussuaq, Groenland
2-5 Groenland: Kangaamiut - Evighedsfjord - Nuuk - Sisimiut - Ilulissat
6 Dag op zee
7 Pond Inlet, Nunavut
8-9 Devon eiland - Beechey eiland
Toon meer
Routekaart expeditiecruise van Groenland naar Spitsbergen

Hoogtepunten voor deze reis

Canada Baffin Island

Baffin Island

Het grootste eiland van Nunavut is het meest dichtbevolkt, wat een uiterst betrekkelijk gegeven is. Maak kennis met de moderne…
Canada Lancaster Sound

Lancaster Sound

De zeestraat is landschappelijk groots en panoramisch, maar Lancaster Sound kent tevens een uitzonderlijk rijke biodiversiteit. Nergens in het Arctische…

Inspiratie reizen voor Silversea