Share

Ethiopië reizen

Lalibela, Gondar en Mursi

De naam ‘Ethiopië’ betekent ‘land van verbrande gezichten’, verbrand door de zon. Die schijnt uitbundig in dit land dat als enige de Juliaanse kalender hanteert. Daardoor telt een jaar er dertien maanden. Dit verklaart de bijnaam ‘land van dertien maanden zonneschijn’. Ethiopië is tevens de bakermat van de mensheid en van de koffie. In het noorden vindt u rotskerken van orthodoxe christenen en hoogtepunten als Lalibela, het Simien-gebergte en middeleeuwse kastelen bij Gondar. In het zuiden leven kleurrijke animistische stammen. Het meest bekend zijn de Mursi, met schotellippen als symbool van schoonheid. Daarnaast zijn er prachtige stammen als de Hamar, de Konso, Dorze en de Surma. Wanneer u een bezoek brengt aan een lokale markt, zult u versteld staan van de authenticiteit van de stammen.

Simien en Tana

Met het Simien-gebergte en de Danakil-depressie beschikt het land over gebieden die behoren tot de hoogste maar tegelijk ook laagste en warmste van Afrika en zelfs van de wereld. Dat laatste is dan weer moeilijk voor te stellen wanneer je bij de bron van de Blauwe Nijl staat, op een van de ‘klooster-eilanden’ in het uitgestrekte Tanameer of aan de oevers van het Langanomeer. Kortom: een land van extremen! 

Inspiratie voor Ethiopië

Beleef Ethiopië met Untamed

Meren in de Great Rift Valley

In de Rift Valley liggen een aantal bezienswaardige meren, elk met een andere kleur. Lake Langano, Lake Abiyata en Lake Shala zijn de drie populairste van de zeven meren die Ethiopië ...

Meer informatie

Bale Mountains

Bale Mountains Nationaal Park is een prachtig wandelgebied met toppen tot vierduizend meter hoogte en een grote diversiteit aan landschappen

Meer informatie

De heilige stad Axum

De oudste stad van Ethiopië met een bijzonder verleden. Axum ligt in het uiterste noorden van Ethiopië en is de oudste stad van het land. Drieduizend jaar geleden ...

Meer informatie

De stad Harar

Een van de grootste attracties van Ethiopië is de hyena-man van Harar. De stad Harar ligt in het oosten van Ethiopië en heeft een bijzonder historisch centrum. In 2006 ...

Meer informatie
Nick Crane

Gondar en Lalibela

De ruïnes en rotskerken bij Gondar en Lalibela zijn wereldberoemd. Jaarlijks bezoeken honderden mensen het Timkat-festival bij Gondar en bezoeken de elf kerken van Lalibela die in de rotsen zijn uitgehakt.

Meer informatie

Top accommodaties in Ethiopië

Bekijk hier meer accommodaties in Ethiopië

ONZE KLANTERVARINGEN

 • Reiservaring Jeannette Schasfoort

  Onze reis naar Ethiopië was inderdaad een herinnering for a lifetime, onvergetelijk!! De organisatie kon werkelijk niet beter.

  Meer informatie
 • J. Schasfoort

  Het was inderdaad een herinnering for a lifetime, onvergetelijk!!

  Meer informatie
 • Corry van der Knaap

  Geweldig om te zien hoe deze mensen leven

  Meer informatie
 • Nick Hessels

  Als een prins en prinses werden wij rondgereden, alles werd geregeld en betaald

  Meer informatie
 • Dhr. Braam en Mevr. van Hapert

  Elke dag was bijzonder, maar de Omo-vallei, de Bale-bergen en vooral de Danakill depressie hadden we niet willen missen.

  Meer informatie
 • Anneke Schakenraad

  Een groot compliment aan u voor de vlekkeloze organisatie

  Meer informatie

VAN ONS BLOG

Ethiopië is een must voor iedere fotograaf

Ethiopië is een must voor iedereen die ook maar iets van fotografie houdt of die wil zien waar de kleuren zijn uitgevonden. Al direct bij het eerste contact met de lokale bevolking groeide mijn respect voor dit prachtige volk en hun land. Mijn vooroordelen zijn direct in lucht opgegaan en de zon voelde onmiddellijk warmer aan.

Reismogelijkheden:

sluiten