Update Coronavirus

Het coronavirus houdt ons flink bezig. Kunnen we binnenkort weer op reis? Hoe wordt veiligheid ter plaatse gewaarborgd en welke financiële zekerheid heeft u als klant? Vragen waarover wij u zo goed mogelijk willen informeren. Veilig op reis met Untamed Travelling.

Update Coronavirus

Het coronavirus houdt ons flink bezig. Kunnen we binnenkort weer op reis? Hoe wordt veiligheid ter plaatse gewaarborgd en welke financiële zekerheid heeft u als klant? Vragen waarover wij u zo goed mogelijk willen informeren. Veilig op reis met Untamed Travelling.

Update Coronavirus

Veilig reizen met Untamed Travelling

Het coronavirus houdt ons flink bezig. Kunnen we binnenkort weer op reis? Hoe wordt veiligheid ter plaatse gewaarborgd en welke financiële zekerheid heeft u als klant? Vragen waarover wij u zo goed mogelijk willen informeren.

Update – 26 september 2021

CODE ORANJE? NU GRATIS REISVERZEKERING! Untamed Travelling biedt reizigers die willen afreizen naar een oranje bestemming een gratis doorlopende reisverzekering van Allianz aan. Deze reisverzekering dekt namelijk ook medische kosten op bestemmingen die vanwege covid-19 oranje kleuren. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw reis goed verzekerd is. Bekijk hier de voorwaarden.

Update – 8 september 2021

Verre reizen komen dichterbij

Wat een positief nieuws vandaag! Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken werkt aan een versoepeling voor het mondiale negatieve reisadvies wat betekent dat reizen naar verre bestemmingen weer mogelijk wordt. Afgelopen weekend veranderde het reisadvies voor een reeks Latijns-Amerikaanse landen al en kunnen reizigers die gevaccineerd zijn zonder te testen op reis. De verwachting is dat de wereld op korte termijn weer van slot gaat en eenieder weer kan uitvliegen naar zijn gewenste bestemming. Zowel binnen als buiten Europa! Reizen is belangrijk onderstreept het ministerie en daar staan wij als Untamed Travelling natuurlijk volledig achter. Al reiskriebels? Onze reisspecialisten staan te popelen om uw lang gekoesterde reiswens te verwezenlijken. Neem vandaag nog contact met ons op en reis naar ‘where the world can’t find you…’

Update – 9 november 2020

De sleutel!
Vanuit diverse bronnen is vandaag gemeld dat het eerste coronavaccin binnen handbereik ligt.
Er zijn hele goede resultaten bereikt die vermoedelijk leiden tot een snelle goedkeuring.
Beurskoersen van luchtvaartmaatschappijen schieten omhoog nadat farmaceut Pfizer bekendmaakte dat er een effectief coronavaccin is.

Dit is het nieuws waar wij met elkaar zo naar uitkijken en we kunnen niet wachten om weer op reis te gaan.
Doet dit geweldige nieuws uw reislust ook hoog oplaaien, laat ons uw gewenste bestemming weten en wij gaan voor u aan de slag!

Update – 5 november 2020

Afgelopen dinsdag adviseerde het kabinet om voorlopig nog niet te reizen. Erg jammer vinden wij, want we willen zo graag weer voor u aan de slag en hebben geweldige nieuwe parels ontdekt. Om uw inspiratie te voeden voegen we iedere dag bezienswaardigheden en reismogelijkheden aan onze website toe. Ondertussen wachten we allen op de aankondiging van een vaccin zodat er weer volop genoten kan worden van al het moois.

Heeft u uw plannen nog even uitgesteld, maar wilt u wel door ons op de hoogte gehouden worden als de mogelijkheid om te reizen er weer is? Laat het ons weten en wij nemen contact met u op zodra uw gewenste bestemming weer bereikbaar wordt. Of maak gebruik van onze long stays waarbij u even ontsnapt naar een plek waar corona niet allesoverheersend is.

Bezit u een voucher van een eerder uitgestelde reis, dan is het goed om te weten dat deze langer geldig is dan u misschien denkt. Binnen een jaar na uitgifte van de voucher dient de nieuwe reis geboekt te zijn; echter kunt u later dan een jaar na uitgifte vertrekken. Dus ook pas in het najaar of de winter en zelfs in 2022. Een prettig vooruitzicht! En niet onbelangrijk is dat uw voucher de volledige dekking door het SGR geniet. U loopt geen enkel financieel risico. Verzilver uw voucher en start met inpakken voor een plek ‘where the world can’t find you…’

Update – 14 oktober 2020

Wij begrijpen als geen ander dat de situatie rondom covid-19 onzekerheid brengt en staan dagelijks in contact met onze agenten op de diverse bestemmingen, volgen de ontwikkeling van de ANVR en SGR nauwgezet en zijn op de hoogte van de snel wijzigende reisadviezen. Zo blijven wij up-to-date en kunnen we u juist informeren. Onze zeer goede afspraken met lokale partners zijn uitgebreid zodat u zich geen zorgen hoeft te maken en met een vertrouwd gevoel kunt boeken en reizen.

Boekt u uw reis bij Untamed Travelling dan loopt u geen financieel risico. Mocht het reisadvies van uw bestemming veranderen waardoor wij onverhoopt uw reis moeten annuleren, dan gaan wij in overleg met u op zoek naar een passend alternatief.  Dat kan een nieuwe reisdatum of andere bestemming zijn. De afgelopen maanden hebben we veel klanten kunnen omboeken naar een nieuwe datum, zonder bijbetaling. Kunt u nog geen beslissing nemen over een nieuwe reisdatum of bestemming, dan ontvangt u onze coronavoucher met SGR dekking. Geldig voor alle boekingen gemaakt tot en met 31 december 2020.

Bent u al op reis en wijzigt het reisadvies, dan nemen wij contact met u op. We zullen er alles aan doen u zo snel mogelijk te repatriëren en dragen er zorg voor dat u veilig thuis komt.

Vertrekt u naar een bestemming waar een negatieve covid test vereist is, maar test u positief? Ook dan heeft u recht op teruggave van uw reissom als u een annuleringsverzekering van Allianz heeft afgesloten.

Wij zijn optimistisch gestemd en hebben er vertrouwen in dat er 2021 weer gereisd kan worden. Misschien met iets meer voorzorgsmaatregelen dan voorheen, maar wel in alle veiligheid.

Waar wilt u naar toe als het weer kan?

Update – 1 juli 2020

Vanaf 1 juli ’20 zijn er 14 landen door de Europese Unie aangemerkt als ‘veilige landen’. De gezondheidssituatie in deze landen is vergelijkbaar of beter dan in de EU. Dat is goed nieuws voor alle reislustigen onder ons, want in deze lijst zien we maar liefst 11 Untamed bestemmingen!

Oude bekenden als Canada en Japan, maar ook de nieuwere parels Georgië en Nieuw-Zeeland verwelkomen ons terug. Het reisadvies vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken dient nog wel versoepeld te worden om weer helemaal vrijuit te kunnen gaan reizen, maar daarover zijn we positief gestemd. De veilige landenlijst conform de EU bevat: Australië, Canada, Georgië, Japan, Montenegro, Marokko, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Thailand, Uruguay en Zuid-Korea (alle in het Untamed assortiment) aangevuld met Algerije, Tunesië en Servië.

Ook andere landen die niet op de EU lijst staan openen hun grenzen weer. Het inreisverbod is recent of wordt binnenkort opgeheven voor reizigers naar:
15 juni – Saint Barths
28 juni – Oeganda
1 juli – Ecuador & Galapagos
7 juli – Dubai
15 juli – Malediven
1 augustus – Costa Rica
1 september – Colombia, Argentinië en Mexico

Voor deze landen geldt ook dat het reisadvies nog niet is aangepast.

Wilt u liever niet wachten op een versoepeling van het reisadvies voor één van de bovenstaande landen en wel op korte termijn uw vleugels uitslaan, dan bieden onze Europese landen of de Caribische eilanden uitkomst.

Voor veel bestemmingen geldt dat er meer dan voldoende beschikbare kamers te vinden zijn in de meest geweldige hotels en lodges als u nog dit jaar op reis gaat. Daarnaast zijn er ook nog eens fantastische specials te vinden, dus een uitgelezen kans om uw reis een aaneenschakeling van belevingen te laten zijn. En mocht er onverhoopt een aanpassing van het reisadvies plaatsvinden, dan kunt u erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om u te repatriëren. Wat wordt uw volgende reiservaring? Vertel het ons en wij ontwerpen uw droomreis.

Update – 17 juni 2020

De wereldkaart krijgt gelukkig weer wat meer kleurschakeringen. Veelal Europese landen worden door het ministerie omgezet naar code geel (wees alert, reizen mag) en ook de Nederlandse Caribische eilanden zijn weer opengesteld voor reizen.

De vertrouwde Untamed bestemmingen naar Azië, Afrika en de Amerika’s blijven helaas nog oranje gekleurd, ondanks het feit dat er lage sterftecijfers zijn en overheden hun grenzen weer hebben geopend. Maar zoals een creatief team betaamd hebben wij ook in Europa en de Caribbean bijzonder wildlife, geweldige natuur en fantastische hotels en lodges voor u gevonden.

Boekt u uw gehele reis inclusief vluchten via Untamed, dan is repatriëring gegarandeerd. Reist u deze zomer nog naar een van onze nieuwste bestemmingen? Onze reisspecialisten ontwerpen de mooiste ‘adventures of a lifetime’. Uiteraard zijn reizen voor 2021 en daarna ook al te boeken. Wacht niet te lang en reis binnenkort af naar een plek ‘where the world can’t find you…’

Update – 28 mei 2020

Meerdere landen in Afrika en Azië zijn inmiddels virusvrij en openen hun grenzen weer voor reizigers uit alle landen. Door snelle preventieve maatregelen te hebben genomen, tellen enkele Untamed bestemmingen zelfs geen sterfgevallen.

Untamed Travelling werkt uitsluitend samen met agenten en lodges die de protocollen van de WHO (World Health Organisation) en de lokale overheid strikt opvolgen. Onze agenten hebben de afgelopen tijd benut om alle hygiënevoorschriften en veiligheidsmaatregelen op te volgen. Airlines besteden extra aandacht aan luchtzuivering en bieden passagiers gratis verzorgingskits aan tijdens de vlucht. Positieve berichten voor alle reislustigen onder ons.

Onderstaande landen openen hun grenzen in de komende maanden:

Tanzania
– per 1 juni
Botswana – per 15 juni
Indonesië – per 15 juni
Seychellen – per 15 juni
Namibië – per 1 juli
Sri Lanka – per 1 augustus

Waar reist u binnenkort naar toe?  Where the world can’t find you…

Update – 19 mei 2020

Maatregelen versoepelen, land na land heropent haar grenzen en airlines breiden voorzichtig aan hun routes weer uit. Verre oorden waar we een tijdlang alleen maar van konden dromen liggen binnenkort weer binnen ons bereik en u kunt uw reis nu met een gerust hart boeken.

Vertrekt u dit jaar nog naar uw favoriete bestemming of verheugt u zich al op uw reis in 2021 of daarna? Maakt u zich naarmate de geboekte reisdatum nadert alsnog zorgen, dan boeken we uw reis om of stellen deze uit. Ook dan kunt u vertrouwen op onze kennis, creativiteit en flexibiliteit. En uiteraard altijd met dekking van ANVR en SGR.

Recente onderzoeken laten zien dat landen waar grote open ruimtes zijn veel minder getroffen zijn door het coronavirus. Grote leegtes zoals die er zijn in Namibië of Oost-Afrika zijn het terrein van vele diersoorten waar virussen geen vat krijgen op de mensheid. Een veiliger oord om naar af te reizen is moeilijk te vinden.

En uw boeking is zoveel meer waard, want op het Afrikaanse continent zijn veel mensen afhankelijk van reizigers. Terwijl u geniet van uw gamedrive, wijnproeverij of excursie draagt u tevens bij aan betere leefomstandigheden in deze landen. Eén medewerker in een lodge onderhoudt indirect wel 12 personen! U kunt zich voorstellen dat het stilleggen van reizen een enorme impact heeft op het leven van de lokale bevolking. Daarom kiezen wij ervoor uitsluitend samen te werken met lokale agenten en lodges die het verschil maken. Wij dragen het kleinschalige toerisme een warm hart toe en steunen daarmee de lokale samenleving. Doet u met ons mee? Boek dan nu uw droomreis naar oorden, Where the world can’t find you…

update – 24 april 2020

Ondanks het feit dat er nog niet gereisd kan worden, is men bezig om alternatieven te bedenken zodat u binnenkort weer alle werelddelen kunt ontdekken. Samen met branchevereniging ANVR, airlines, lokale agenten en overheden wordt er hard gewerkt om ervoor te zorgen dat iedereen in de toekomst op een veilige manier kan reizen. Wellicht met mondkapjes, handschoenen en extra medische controles. Zullen innovatieve oplossingen zoals vernieuwde vliegtuigstoelen en glazen wanden tussen zitplaatsen hun intrede doen? Wie zal het zeggen. Eén ding is wel duidelijk, de wereld zal op enig moment weer bereisbaar zijn. Tot die tijd, blijf dromen over plekken where the world can’t find you…

UPDATE – 23 maart 2020

Ook in deze onzekere tijden is het team van Untamed Travelling bereikbaar voor u. De gezondheid en veiligheid van onze reizigers en medewerkers heeft onze allerhoogste prioriteit. Wij zetten ons op dit moment volledig in om alle reizigers veilig thuis te krijgen of uw welverdiende vakantie om te boeken naar een later moment.

Alle klanten die in komende maanden zouden vertrekken, zijn inmiddels door onze collega’s gebeld. Gaat u na 31 mei op reis dan kunnen wij nu nog niets voor u omboeken omdat airlines hun beleid nog niet hebben gedeeld. Wij nemen direct contact met u op zodra we kunnen handelen.

Zoals u van ons gewend bent proberen wij dit op een persoonlijke, snelle en flexibele manier te realiseren. Velen van u reageren zeer positief en we hebben dan ook al veel reizen kunnen omboeken. Weet u nu nog niet wat uw nieuwe vertrekdatum wordt, dan krijgt u het corona-voucher aangeboden. Deze voucher is gewaarborgd door het SGR en behoudt zijn waarde voor uw uitgestelde reis. Meer informatie over de voucher kunt u hier vinden. Wilt u graag even van gedachten wisselen over uw reis of wellicht wegdromen naar toekomstige avonturen? Uiteraard staan wij u ook daarvoor graag te woord.

Untamed Travelling is trots op haar klanten en staat ook in deze bijzondere periode voor u klaar. Pas goed op elkaar. Be safe.

 

 

Jozef Verbruggen

Met passie en liefde voor het onbekende ben ik Untamed gestart. Nog steeds word ik enthousiast door het onbekende, door nieuwe accommodaties, het verleggen van je grenzen. Met grote regelmaat reis ik naar onze bestemmingen, om zelf te proeven, te beleven en te ontdekken.Reizen is kijken naar wat er om je heen gebeurt, maar ook jezelf ontdekken. Het houdt niet op, hoe meer je ontdekt hoe meer je wil weten. Reizen doet iedereen liefst op zijn eigen manier. Mensen, dieren, landschappen, culturen; ontmoeten en ontdekken. We zijn allemaal verschillend, dat maakt het juist zo interessant om “adventure of a lifetime” te delen met anderen.

Meer uit ons blog